Festlig weekend for Huset

Huset
Sidste år blev Huset i Vester Alle dødsdømt af byrådet. Siden har massevis af brugere og støtter kæmpet for at redde det, og med en velvillig donation til husleje (godt nok på VesterbroTorv) kunne byrådet også finde penge til at drive de mange kreative værksteder videre. I denne weekend fejres husets overlevelse og samtidig samles der ind til det populære kulturcentrum.

På borgermødet om den såkaldte Helhedsplan i Globus1 for to uger siden kunne borgmester Nicolai Wammen bekræfte, at han om morgenen havde indgået en aftale med erhvervsmanden Jørn Tækker og rådmænd om at flytte Huset til Vesterbro Torv og samtidig sikre, at det kunne fortsætte i mindst tre år.

På det samme borgermøde oplyste Herman Nielsen fra foreningsbestyrelsen i Brabrand Boligforening, omkring planerne med at flytte Huset til Gellerup: “Huset får en satelit i Gellerup.” Det betyder at der nok oprettes et eller flere kreative værksteder med direkte tilknytning (og under) Huset i Århus C.

Masser af fest for Huset
I denne weekend er der masser af musik og glade toner for Huset. I aftes skete det på Gyngen i Mejlgade hvor SAFT, Roses friends, Morten Okbo, Kaare Norge, Klezmerduo og Ehlers/Thejsen gav koncert.

I dag sker det foran Huset og i koncert-bygningen for Huset, Voxhall. På pladsen er der marked, gøgl og lidt musik afsluttende med ildshow. Indenfor er der musik fra bl.a. baSix, Clean Boys, Effi, Pernille Vallentin, Expendables og Niels Skousen.

Søndag er der igen marked og musik med bl.a. Klaus Wunderhits, Little Sting, På Slaget 12, Bramsen, Amstrup og Svarrer, samt Sara Grabow.

Husets leder Merete Kirkegaard stråler over de mange positive begivenheder, og er glad for weekenden, hvor der samles ind:
“Vi skal bruge penge til flytning og indretning af de 1240 kvm. store lokaler vi får over Superbrugsen på Vesterbro Torv. I princippet flytter alle vores værksteder, mens der stadig skal findes økonomi til de ansatte,” siger hun til Århus Stiftstidende i går.

Læs artikel i Århus Stiftstidende: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070914/STIFTEN/109141129/1273/STIFTEN
Århus Stiftstidendes hjemmeside: http://stiften.dk

Læs Skræppebladets blog om helhedsplan

Læs tidligere indlæg på Skræppebladets blog om Huset:
http://blog.skraeppebladet.dk/2007/08/erhvervsmand-redder-huset/
http://blog.skraeppebladet.dk/2007/07/huset-rykker-nok-delvis-til-gellerup/

Blogartiklen er oprettet: 15. sep 2007


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt