Indbrudsbølge hærger Holmstrup Mark

Holmstrup og politi (BILLEDCOLLAGE baseret på ARKIV-FOTO)
Indbruddene ruller ind over beboerne på Holmstrup Mark i det nordlige Brabrand. Her ligger Brabrand Boligforenings afdelinger: Holmstrup, Thorsbjerg og Odinsgård samt Bronzealdervænget imellem andelsforeninger og villaer. Boligforeningens afdelinger kan hver eneste weekend tælle omkring ti indbrud, foruden de indbrud der skvulper ind over området i løbet af ugens hverdage. Der bliver brudt ind i lejligheder, kældre, fællesrum og biler, hvis bilen ikke ligefrem bliver taget med, som det for nylig er set i Thorsbjerg, hvor politiet muligvis har fundet dna-spor.

Markant stigning
Dette hav af kriminalitet bruser ind over området som aldrig før. Der har tidligere været voldsomme episoder begrænset til få dage, men den seneste tid har budt på en konstant strøm af oversvømmelse.
Julemåneden er oftest det tidspunkt, hvor der foregår flest tyverier, men i år er Holmstrup Mark særlig hårdt ramt.
Anden aktuel kriminalitet i området er små-rapserier, fartovertrædelser, graffiti og hærværk med f.eks. nøgler hen over biler, men de drukner helt i slipstrømmen af indbrud.
Når cirka 6-800* husstande udsættes for op mod 20* indbrud om ugen er en stigning ikke til at tage fejl af.

Kriminalitet flyttet fra Gellerup til Holmstrup
Først på sommeren var der ellers optimistiske meldinger fra politiet i Østjylland, der kunne fortælle, at kriminaliteten næsten var forsvundet i Gellerup. Dengang meldte historien ikke noget om, at beboere i de nærliggende områder samtidig kunne opleve en markant stigning i kriminaliteten.
Men både på Hejredalskollegiet, der ligger i klos op ad Gellerupparken, og i afdeling Holmstrup, der ligger godt en kilometer fra Gellerup, steg kriminaliteten så meget, at journalister tog sagen op.
Senere på året er kriminaliteten i Gellerup-området steget.

SSP og videoovervågning i Holmstrup
I Holmstrup har kriminalitetsstigningen og -udbredelsen været så voldsom, at den satte dagsordenen for efterårets beboermøde. Efterfølgende har afdelingsbestyrelsen iværksat flere tiltag. Der er etableret et samarbejde med SSP (samarbejdet mellem skole, sociale myndigheder og politi), der er bevilget flere midler til børn/unge-aktiviteter, og politiet har erklæret, at de vil øge indsatsen og bevågenheden med området. Endvidere er der etableret bedre belysning på stier, og der er installeret videoovervågning i vaskeri og fælleslokalerne, hvor bl.a. afdelingsbestyrelsen holder til.
Også i Thorsbjerg har afdelingsmødet vedtaget, at der skal arbejdes for videoovervågning.

Alarmerende tilstande
Det lokale beboerblad på Holmstrup Mark, Ny Sofus, med redaktør Lars Eg (afdelingsbestyrelsesmedlem) i spidsen overvejer at udsende en ekstra-udgave, der skal oplyse og advare beboere om de mange indbrud. Mange beboere føler sig magtesløse, fordi de ikke ved hvordan, de bedre kan sikre deres ejendele, når de rejser bort i julen.
Afdeling Bronzealdervænget, der udelukkende består af ungdomsboliger, fortsætter med at have et vagtkorps til at patruljere afdelingen i juledagene, og i lighed med sidste år er der øget bevilling til mere vagt end det foregående år.
Også den lokale Brugs i Holmstrup har allieret sig med kameraer og et vagtkorps, der især i aftentimerne holder til i og foran LokalBrugsen i Holmstrup.

– – –

*) Skræppebladets blog har ikke kunnet fremskaffe de præcise tal fra politiet, og Skræppebladet kan ikke stå inde for estimatet, som er baseret på udtalelser fra lokalkendte eksperter.
Dette indlægs blog-skribent er dog overbevist om korrektheden af de angivne estimater og bor i en husstand, der den seneste måned har oplevet både indbrud i kælderrum og nøgle-skraberier (=hærværk) på bil.

Dette indlægs illustration er foto-grafik baseret på fotos af Holmstrup og en politibil

– – –

Links:

Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk
– afdeling Holmstrup: http://www.bbbo.dk/webcare.asp?ID=Stc154-Itm
– afdeling Thorsbjerg: http://www.bbbo.dk/webcare.asp?ID=Stc227-Itm
– afdeling Odinsgård: http://www.bbbo.dk/webcare.asp?ID=Stc185-Itm
– afdeling Bronzealdervænget: http://www.bbbo.dk/webcare.asp?ID=Stc68-Itm

Holmstrups hjemmeside: http://home1.stofanet.dk/afdeling6/
– beboerbladet Ny Sofus: http://home1.stofanet.dk/afdeling6/sofus.htm
– LokalBrugesn Holmstrup: http://home1.stofanet.dk/afdeling6/brugsen.htm

Læs på Skræppebladets blog:

Videoovervågning i Holmstrup:
http://blog.skraeppebladet.dk/2007/11/videoovervagning-i-holmstrup/

Politi kendte ikke balladen i Holmstrup:
http://blog.skraeppebladet.dk/2007/09/politi-kender-ikke-ballade-i-holmstrup/

Gellerup-kriminalitet er flyttet til Holmstrup:
http://blog.skraeppebladet.dk/2007/09/gellerup-kriminalitet-er-flyttet-til-holmstrup/

Læs mere på Skræppebladets blog:
http://blog.skraeppebladet.dk/?s=holmstrup+kriminalitet

Læs om afdelingsmøder:
Fra Skræppebladets arkiv: http://blad.skraeppebladet.dk/pdf-arkiv/ kan der hentes pdf-udgaver af de seneste års magasiner.

Dette efterårs afdelingsmøder er omtalt i oktoberudgaven:
http://www.skraeppebladet.dk/gammel/Oktober07.pdf

Blogartiklen er oprettet: 17. dec 2007. Opdateret 07. jul 2008 kl. 11:48


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt