Havefolk på inspirationstur

30 haveinteresserede voksne og børn fra Gellerup tog sidste søndag i august på udflugt til Vejle og Kolding for at se på haver og økologi

Indimellem tager havefolkene i Gellerup og Toveshøj på tur. Sidste år var vi i Hamborg, men denne gang blev vi dog indenfor Danmarks grænser. Denne gang skulle vi først besøge Økolariet i Vejle. Det er projektlederen for Verdenshaverne, Elin Kyhl Svendsen, som havde arrangeret turen, som havde deltagere fra Verdenshaverne, haveforeningen Grønærten og andre, der har interesse for haver.

Nogle af os satte os i Ramallah-spejdernes bus og rullede af sted. Det tager omkring 45 minutter til Vejle, og Økolariet ligger midt i byen. Et enormt spændende sted, hvor vi sagtens kunne have brugt mere end den time, Elin Kyhl havde tildelt os.

Økolariet er et såkaldt viden- og oplevelsescenter. Her kan man opleve og røre naturen, uden at komme ud i den. Man kan dufte og mærke naturen, finde ud af, hvad der foregår i en kloak, og hvordan man genbruger.

Vi var der dog for at se på specialudstillingen om Urban Farming, som måske kunne inspirere os til noget i Gellerup. Urban Farming haven lå på øverste etage og var et sandt festfyrværkeri af farver, blomster og planter, som var plantet og opstillet på en meget kreativ måde. Den bedste idé var tomatplanter, som hang i en spand på hovedet for at spare plads. Det kunne også fungere på min altan. Der var faktisk mange ideer, som direkte kunne videreføres til Verdenshaverne i Gellerup eller i den nye bypark.

Jamal fra Grønærten vil meget gerne have tomaterne med hjem

Jamal fra Grønærten vil meget gerne have tomaterne med hjem

Så gik turen til Kolding

Efter en inspirerende oplevelse skulle vi videre til Den Geografiske Have i Kolding. Det er en kæmpe botanisk have, hvor planterne og træerne er bundet sammen om et tema. Her silede regnen ned det meste af tiden, og vi måtte spise vores frokost under paraplyer. Vi nåede dog at opleve nogle flotte ting. Blandt andet var der sansehaver, hvor folk kunne komme forbi og slappe af og koble af fra verden.

Det er en ting, vi arbejder på i Verdenshaverne. Der var også ting, man kunne overføre til den nye bypark i Gellerupparken. Jeg kunne specielt lide de områder, hvor bænke var omgivet af planter, så man føler, at man sidder lige i naturen.

Kolding Mini-by er så autentisk, at der også hænger mini-vasketøj

Kolding Mini-by er så autentisk, at der også hænger mini-vasketøj

En afstikker forbi Kolding mini-by

Et lille skilt gjorde os nysgerrige. Mini-byen stod der på skiltet, og vi bevægede os lidt væk fra haven til en miniatureby, som var en udgave fra Kolding bygget i 1/10 af Kolding anno 1860erne. Alting var bygget i hånden af frivillige, som brugte flere år på at lave de små mursten og sætte dem sammen til huse med skorstene, tage, gardiner i vinduerne og vasketøj i gården. En fascinerende lille afstikker og god afslutning på turen.

Ved indgangen var der dog lige nogle dyr, der skulle hilses på. Der var alpacaer, geder, forskellige fugle i bur og dette sted var mest populært for børnene. Det kunne da være meget sjovt at have sådan en alpaca i byparken her i Gellerup. Så gik turen hjem, mens regnen stadig silede ned. God og inspirerende tur, og jeg kan kun opfordre alle til at tage med på turen næste gang, verdenshaverne arrangerer den.
Du kan læse om kommende udflugter på hjemmesiden: www.verdenshaverne.dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-08 Oktober side 10
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2014-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data