Plæneklippertyv fik sig en overraskelse

Hasselengen

Fristelsen var for stor, da en tyv i begyndelsen af september fik øje på en nyindkøbt robotplæneklipper i Brabrand Boligforenings afdeling Hasselengen i Hasselager.
Robotplæneklipperen passer i sagens natur sig selv, og det var derfor nemt for tyven at stikke af med maskinen og dens ladestation.

Men hvad tyven nok ikke vidste, var, at plæneklipperen er udstyret med GPS i tilfælde af, at maskinen bliver stjålet. Denne anordning gør det muligt at kommunikere med plæneklipperen via SMS eller app.

Driften modtog således en SMS om, at plæneklipperen havde forladt området, og fik yderligere information om, hvor maskinen befandt sig. Driften kontaktede Østjyllands Politi, der hentede plæneklipperen på en adresse på Djursland.

“Det er utrolig rart at vide, at teknologien virker, som den skal. Denne sag kan forhåbentlig give andre afdelinger, som overvejer at investere i en robotplæneklipper, ro i maven,” siger driftschef Mogens Rank.

Robotplæneklipperen har det efter omstændighederne godt og er vendt tilbage til sit arbejde.

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-06 Oktober

2018-06 Oktober side 9