Nøddebo ligger i Åbyhøj

Nøddebo Præstegård på Åbyhøj Amatørteater
Nøddebo Præstegård. I år fejrer Aabyhøj Amatør Teater sit 65 års jubilæum med juleforestillingen “Nøddebo Præstegård”, hvor tre studenter, bliver inviteret til at fejre jul hos pastor Blicher. Vi følger Nicolajs narrestreger, hvor konsekvenserne ikke er helt velovervejet.

Teateret fortæller om forestilingen: “I et anfald af hjemvé, skrev Henrik Scharling i 1862 romanen: ”Ved nytaarstid i Nøddebo Præstegaard”. Romanen kom til at danne baggrund for Elith Reumert’s teaterforestilling ”Nøddebo Præstegård”, som blev udgivet 1888.

Heri møder vi de tre københavnske studenter, Christopher, Frederik og Nicolai. De skal ikke fejre jul, for der skal læses til eksamen. Men da gårdskarlen Lars fra Nøddebo Præstegård, kommer med en invitation til at tilbringe julen i Nøddebo – så får de hurtigt pakket.

På præstegården venter pastor Blicher, hans frue samt døtrene Andrea Margrethe og Emmy. Det bliver en fornøjelig jul. Gennem præstegården vandrer den ene fornøjelige person efter den anden: Skolelærer Ovesen med hans madamme, Maldrobine, Mads Hjulmand, Sidse Lugekone og ikke mindst nisserne. I løbet af juledagene sørger Nicolai for, at ingen keder sig, at julen bliver den bedste jul nogensinde og at kærligheden blomstrer i præstegården.

‘Nøddebo Præstegård’ har siden 1888 været en fast del af den danske jul, og forestillingen er forsat lige populær,” fremgår det af Åbyhøj Amatørteaters hjemmeside, hvor der også står om teaterets

historie:
“Aabyhøj Amatør Teater er et resultat af besættelsens snærende bånd. Der var et behov for at sætte lidt kulør på tilværelsen, og samtidig var det ikke mindst en god mulighed for at camouflere en modstandsgruppe.

Den første opførelse i 1942 var en julematiné til fordel for de fattige i Aabyhøj. Opførelsen blev en succes, og eftersom Aabyhøjs beboere ikke var særligt begejstrede for at tage “helt” ind til Århus p.g.a. risikoen for luftalarmer, var en teaterforestilling i Aabyhøj en kærkommen forlystelsesmulighed.

Under forberedelserne til denne julematiné enedes de involverede personer om at danne en forening, og den 17. november 1942 afholdtes stiftende generalforsamling for det, der skulle blive til Aabyhøj Amatør Teater. Primus motor og formand for foreningen var malermester C.H. Nielsen”

Forestillingen varer ca. 3 timer inkl. pause.
Der er kun ganske få billetter tilbage og entreen koster: 85,- kr.

Spilletidspunkter

Søndag den 18/11.07 kl. 14.00
Torsdag den 22/11.07 kl. 19.30
Fredag den 23/11.07 kl. 19.30
Tirsdag den 27/11.07 kl. 19.30
Fredag den 30/11.07 kl. 19.30
Tirsdag den 4/12.07 kl. 19.30
Torsdag den 6/12.07 kl. 19.30
Fredag den 7/12.07 kl. 19.30
Søndag den 9/12.07 kl. 14.00

Aabyhøj Amatør Teater, Møllevangs Allé 22, 8210 Århus V. Telefon 86 15 34 5.

Hjemmeside for Aabyhøj Amatør Teater: http://www.aabyhojamatorteater.dk/

Læs Skræppebladets blog om teater.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data