Sporttrack bag julefodbold i Globus1

Et fælles idrætsprojekt, der uddanner unge sportsledere, Sporttrack, havde i lørdags succes med et julesportsstævne i Globus1, skriver Kian Mejdal fra DGI. Over 50 unge med anden etnisk baggrund deltog i stævnet der var arrangeret i samarbejde med en gruppe pædagogstuderende fra VIA University College. Her var synlige beviser på at sport og integration på flere niveauer går hånd i hånd.

Sporttrack er et projekt der er støttet af Det Boligsociale Fællessekretariat i samarbejde med Idrætssamvirket, Globus1 og DGI Østjylland. Projektet er mest kendt for at uddanne unge idrætsledere, og det er typisk unge mellem 16 og 19 år der tager den korte uddannelse der består af tre x to dage.

“Når man hører ordet integration, har de fleste tendens til at tænke, at det handler om at integrere en etnisk minoritet i et allerede eksisterende samfund, fx det danske. Det er dog langt fra altid tilfældet. Man kan nemlig sagtens foretage integration, uden at integrere en given befolkningsgruppe med lokalsamfundet – man kan integrere de etniske minoriteter med hinanden. Det var også med dette faktum for øje, at Sporttrack satte Århus’ unge indvandre stævne med masser af fodbold og hygge op til jul,” skriver Sporttrack og citerer Birna Ballisager:

“Sådan en dag som i dag forbedrer integrationen på tværs af områderne, da de unge får skabt netværk og går i dialog med hinanden. […] I sidste ende handler det, for vores vedkommende, bare om at få de unge ud og dyrke noget idræt, så vi kan få dem involveret i foreningslivet. Det her det er jo en dag, hvor de oplever, hvor sjovt det er at være med. De sidder og hygger sig på tværs af områder og kulturer, og det er jo med til at introducere foreningslivet, som noget der er sjovt. Kan vi skabe flere af disse situationer, får vi dem også til at komme ude i foreningerne, hvilket i sidste ende forbedrer integrationen af grupperne i det danske samfund.”

Læs mere

Julefodbold i Gellerup en stor succes: http://www.sporttrack.dk/nyheder/vis-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=16
Hjemmeside for Sporttrack: http://www.sporttrack.dk

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data