Beboere forbyder endnu flere muskelhunde

Boligafdelinger udvider forbud mod muskelhunde: “Vi kan ikke vente på et varslet udspil fra Folketinget,” siger bl.a. Lene Olm, der er formand for Brabrand Boligforenings afdeling Odinsgård.
Ti nye hunderacer af muskelhunde (tidligere kaldet fejlagtigt benævnt som kamphunde) er nu blevet tilføjet listen over forbudte muskelhunde.

Beboere i Brabrand Boligforening har allerede vedtaget et forbud mod muskelhunde. Sidste efterår vedtog samtlige afdelinger, hvor hundehold er tilladt, at det fremover er forbudt at anskaffe sig en muskelhund.

Desuden blev der i en del afdelinger vedtaget forbud mod at få besøg af muskelhunde. Ved samme lejlighed blev registreringen af beboernes hunde skærpet.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Selv en hundehvalp kan vise tænder, men indtil videre er både cockerspaniel (sort) og japansk spids (hvid) både ganske harmløse og ganske lovlige lejlighedshunde.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Selv en hundehvalp kan vise tænder, men indtil videre er både cockerspaniel (sort hvalp) og japansk spids (hvid) både ganske harmløse og ganske lovlige lejlighedshunde.

De nye regler har haft den forventede positive effekt i f.eks. afdeling Odinsgård på Stenaldervej i Brabrand Nord i det vestlige Århus.

“Vi oplevede at de fleste muskelhunde forsvandt i løbet af få måneder efter vedtagelsen på sidste ordinær beboermøde,” siger Lene Olm og forklarer:

“De fleste hunde var slet ikke registreret, så enten har beboerne skaffet sig af med hundene eller også er både beboere og hunde flyttet.
Så vidt jeg ved, har vi nu kun en enkelt muskelhund i afdelingen, og den ser vi stort set aldrig – ejerne har virkelig styr på den hund”.

Nye på listen:

På det ordinære beboermøde i Odinsgård blev der i mandags vedtaget at udvide listen over forbudte racer. Det samme forventes vedtaget i de øvrige afdelinger i Brabrand Boligforening, hvor det er tilladt at holde hund.

Nye racer på listen er: alano, amerikansk bulldog, american stafford terrier (amstaff), Gull Terrier, Guatemalan bull terrier, irish staffordshire terrier, mastino napolitano, neapolitan mastiff, perro de presa, perro de presa canario

Hunde på den tidligere liste er:

alpha blue blood bulldog, amstaff american bull terrier, aano, bandog, boerboel, bully kutta, bullmastif, bullterrier, cane corso, dogue brasileiro, dogo argentino, dogo canarian, dogo de bourdeux, fila brasiliero, guay malan bull terrier, pit bull terrier (forbudt ved lov), stafford bull terrier, tosa inu (forbudt ved lov)

Opdatering:

Læs mere:

DR P4 Østjylland følger med på Skræppebladets blog og omtaler historien på sin hjemmeside under en time efter den er publiceret på Skræppebladets blog. Herefter har DR P3 taget historien op.
Også hjemmeside kamphundeinfo gengiver historien.
Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk
Odinsgårdens hjemmeside hos BB

Hjemmeside for DR P4 Østjylland: http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus
Boligforening forbyder muskelhunde

Hjemmeside for P3 nyheder: http://www.dr.dk/P3/P3Nyheder/
Boligforening forbyder muskelhunde

kamphunde.info: Boligforening forbyder kamphunde

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

kmh
jeg kunne rigtihg godt tænke mig at se billeder og racebeskrivelser af de racer der er blevet forbudt, for aner i selv noget om det -næppe... der er flere som jeg vil blive overrasket over at se, for de kan ved navn kun findes på google med sider over forbudte hunde i boligforening...?? hmm jo og kan heller ikk se hva mening det gir at forbyde den samme hund 2 gange, under de nye hunde... det er ret svært at ta alvorligt...!!
kmh
jeg kunne rigtig godt tænke mig at se billeder og racebeskrivelser af de racer der er blevet forbudt, for aner i selv noget om det -næppe… der er flere som jeg vil blive overrasket over at se, for de kan ved navn kun findes på google med sider over forbudte hunde i boligforening…?? hmm jo og kan heller ikk se hva mening det gir at forbyde den samme hund 2 gange, under de nye hunde… det her desværre generelt er ret svært at ta alvorligt…!!
erik westengaard
jeg vil anbefale alle der deltager i denne debat at læse min i maj måned udkomne debatog "Muskelhunde-hvad er det" det er den eneste bog der på en saglig og faglig basis debatterer emnet samt giver mere eller mindre fyldige racebeskrivelser af 41 racer fra hele verden. med venlig hilsen Erik Westengaard

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data