Et trut i trompeten for Sonnes­gården

I Sonnesgården er alle på fornavn med hinanden, nærmiljø og naboskab trives og emmer tryghed og omsorg

Læserbrev

Med alderdommens pubertet lige om hjørnet vil jeg kippe med flaget og lette på hatten for Brabrand Boligforenings Afdeling 22 –Sonnesgården. Og ydmygt hylde beboere og serviceleder i det unikke seniorbofællesskab, der siden 2002 har budt på et væld af glade farver på paletten og forlènet også mig med veneration, anerkendelse og respekt.

Sonnesgården set fra haven

Med Sonnesgården blev jeg forundt en trædesten til det gode liv i den tredje alder – hér slog jeg rod, hér fik jeg hjemme, og hér vederkvæges jeg et rigt og privilegeret otium. Gyldne år i Sonnesgårdens grønne univers har ladet mig byde mine håb og drømme op til dans og beriget mit livs efterår med inspirerende mennesker og ildsjæle.

Med Sonnesgårdens seniorboliger skabte Brabrand Boligforening déngang rammerne for en grøn oase, centralt beliggende i det indre af Aarhus. I dag noget så sjældent i en fortravlet storby som et forjættet åndehul og fristed, der sår livsmod og livslyst omkring sig. I Sonnesgården er livet til for at leves – og ikke et spørgsmål om hvordan, hvornår og i hvilken rækkefølge.

Med få minutters gang kun et stenkast eller to fra en lang række attraktioner som Kunstmuseet Aros, Rådhusparken, Ridehuset, Musikhuset og mange flere med dem.

Forsiden: Sonnesgården fejrede 15-årsjubilæum. Foto Eigil Lyhne.

Sonnesgården fejrede 15-års jubilæum.
Foto Eigil Lyhne.

Med en gennemsnitsalder omkring de 75 år føler ikke så få af beboerne sig mere langtidsholdbare uden snak om plejehjem og ældrecentre, fordi Sonnesgårdens mange fællesarealer ude og inde er med til at bygge broer mellem mennesker. Man indgår naturligt i et stærkt socialt fællesskab med hinanden og forundes i rigt mål livskvalitet og nærvær.

Det idylliske og velfriserede haveanlæg er nærmest et kapitel for sig med sit væld af grønne farver, stauder, blomster, prydbuske og en stille bæk, Lundbækken, der sagte risler ned ad stensætningen til lyden af kåd fuglekvidder og vindens blide hvisken. I øvrigt opkaldt efter en af afdelingens mange ildsjæle Bent Lund.

I Sonnesgården er alle på fornavn med hinanden, nærmiljø og naboskab trives og emmer tryghed og omsorg. Man er sammen om at blive gammel, man føler ansvar for hinanden, man holder et vågent øje med hinanden og hjælper tíl, så godt man kan. Om det gælder at rulle en støttestrømpe på, at gå på apoteket, at køre til lægen eller måske at handle ind.

Det store Fælleshus med et stort køkken tilknyttet rummer et mindre bibliotek, et klaver og en stor fladskærm, og med Fælleshuset som omdrejningspunkt har Sonnesgårdens beboere etableret et stærkt socialt fællesskab med en lang række aktiviteter.

Afdeling 22, Sonnesgården Etagebyggeri opført i 2003 – 5 etager 95 seniorboliger fra 69-124 m2, heraf 75 % som medejerskab Fælleshus med køkken, storskærm og bibliotek Motionsrum, billard, bordtennis og værksted 4 gæsteværelser Fraflytning: ca. 1/3 af beboerne er fraflyttet siden 2003 Gåafstand til Rådhuspladsen

Man har ikke nødvendigvis de samme interesser, men der tør siges at være noget for de fleste: pensionistforeningen, kunstforeningen, petanque, kvindeforum, sy- og håndarbejdsklub, suppe-klubben Suppedasen, Madlavning for finere mænd, litteratur- og filmklub, billard, café. Ligesom der flittigt arrangeres udflugter, foredrag, fællesspisning, banko, underholdning med viser, sang og musikalske indslag med meget mere.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data