Set på nettet 2022-maj

Tips til aktuelle omtaler – H.M. Dronningen kommer på besøg

Ny foreningsbestyrelse i Brabrand Boligforening

Repræsentantskabsmøde og valg til foreningsbestyrelsen 24. maj. Her blev der lidt udskiftning, da mangeårige medlem Helle Hansen ikke genopstillede og Mathias Ottesen har trukket sig pga. udlandsophold.
1.-suppleant Anne Hegelund blev valgt ind, mens Laurits Bloch overtager suppleantposten. Ny i foreningsbestyrelsen er Dorte Damgaard Sejthen, som også er i afdelingsbestyrelsen for Generationernes Hus.
Skræppebladet, Facebook, 25. maj (kræver Facebook-login)

På billedet kan du se den nye foreningsbestyrelse i Brabrand Boligforening:
Fra venstre: Karsten Pedersen, Anne Hegelund, Erik Bløcher, formand Keld Albrechtsen, Thor Uttlng, Dorte Damgaard Sejthen og 1.-suppleant Laurits Bloch.
Foto Elsebeth Frederiksen.

Succes hos A. Enggaard giver bonus på 20.000 kroner til alle ansatte

Alle medarbejdere – høj som lav – belønnes med bonus som tak for indsatsen i 2021. De 451 ansatte var nemlig nøglen til at A. Enggaard kunne præstere både en solid vækst og et gedigent resultat i 2021.
“Vi har haft et rigtig godt år, hvor vi trods flere corona-prægede måneder har formået at fastholde en god fremdrift og kvalitet i vores aktiviteter,” siger entreprenør Asger Enggaard.
Virksomheden står bag mange store byggerier bl.a. i det tidligere fængselsområde Vridsløse i Albertslund og Odense Inderhavn samt store dele af Gellerup-området i Aarhus.
Avisen.dk, 25. maj
Mester Tidende, 25. maj

Nyt stenrev ved Aarhus Ø skal booste biodiversiteten

Store tunge sten lægges i disse dage i havet ud for Lighthouse, Z-huset og dermed nærmeste hav for Havnehusene på Aarhus Ø.
Stenene er gravet fri i vejprojek Giber Ringvej syd for Aarhus. 2.000 tons sten lægges i havet for at tiltrække bl.a. blåmuslinger, søanemoner og havalger.
Jyllands-Posten, 24. maj (se kort)

Job: Boligsocial leder til Gellerup og Toveshøj

Brabrand Boligforening står midt i realiseringen af det mest ambitiøse byudviklingsprojekt i Danmark, og vi har brug for en ny boligsocial leder, som kan stå i spidsen for den næste boligsociale helhedsplan.
Du vil få ansvaret for ledelse, økonomi, koordinering og udmøntning af den boligsociale helhedsplan.
JobIndex, 25. maj (stillingsopslag)
Vores Brabrand, 17. maj (omtale)

Hellerup til Gellerup

Øregård Gymnasiums ambassadørudvalg var onsdag d. 4. maj i Gellerup i Århus for at skabe et brobygningsprojekt mellem Øregård og Unge4Unge. Formålet med dagen var at møde hinanden ansigt til ansigt og den vej forsøge at nedbryde nogen af de fordomme, som kan forekomme.
Youtube-video, 24. maj
Øregård Gymnasium, 5. maj

Job: Koordinator for Baba i Gellerup (deltid), Brabrand Boligforening

Til august starter en ny fireårig boligsocial helhedsplan i Gellerup og Toveshøj. Projektet skal understøtte områdets forandring fra et socialt udsat boligområde til en unik og mangfoldig bydel med sin helt egen karakter, hvor det er godt at bo, arbejde og leve. Baba i Gellerup & Toveshøj er en aktiv gruppe fædre, der uddanner sig og engagerer sig i lokalområdet.
Det er en afgørende forudsætning, at du er i stand til at rekruttere mænd til Baba.
Job2Job, 23. maj

Byport lyste gult og blåt – nu raser borger over forskelsbehandling: ‘Han har ingen nosser’


Siden krigen i Ukraine brød ud, har byporten i Gellerupparken lyst gult og blåt. Nogle beboere mener, at porten nu burde lyse i rød, sort, hvid og grøn i sympati med Palæstina, men direktøren for Brabrand Boligforening, Kristian Würtz, satte en stopper for det.
“Han har ingen nosser. Han bør stå på vores side, størstedelen af beboerne her er palæstinensere. Vi betaler for det lys, og der var intet problem, da det skulle lyse gult og blåt,” siger siger Rania Jamal,
B.T. 21. maj

Lederspirerne – uddannelse for unge i Gellerup

Nyt kursus for unge er på trapperne og afholdes i efteråret: 10. sep kl. 10:00 – 11. dec 2022 kl. 15:00.
Idrætsorganisationen DGI tror på, at du bliver stærkere og mere motiveret af at dyrke idræt i et fællesskab, og vores aktiviteter spænder over mange forskellige idrætsgrene. Fra street soccer til svømning, fra håndbold til fitness og løb.
DGI, 21. maj

Løb Mellem Husene Aarhus 2022

Årets oplevelsesløb for hele familien. Alle kan være med, når vi løber – eller går – gennem Aarhus største, skønneste og grønneste bypark.
Så tag din familie, dine venner eller kollegaer under armen, når vi for anden gang afholder “Løb Mellem Husene” lørdag den 3. september 2022.
Arrangeret af Aarhus Kommune, Information Vest, Brabrand Boligforening, Det Boligsociale Hus, Folkesundhed Vest og Sports- og Kulturcampus. Løbet afvikles i samarbejde med Aarhus1900 og DGI Østjylland.
Sportstiming, 20. maj

Job: Byplanlægger til helhedsplanlægning, Aarhus Kommune

Som projektleder i Helhedsplanlægning vil du blive en del af en afdeling, der arbejder med de store byudviklingsprojekter i Aarhus Kommune. Du vil blive en del af en velfungerende afdeling, der ud over dig består af 12 dedikerede projektledere, som i tæt samarbejde med Aarhus Kommunes Planchef udarbejder helhedsplaner, udviklingsplaner og store lokalplaner.
Simplyjob, 20. maj

Eks-politimand: Æressager er uopdyrket område

Negativ social kontrol er udbredt i de danske ghetto-områderne, og mange tror ikke længere på myndighedernes hjælp.
Jens Espensen været leder af lokalpolitiet i Gellerup i 11 år, indtil han stoppede for tre år siden:
“Æressager er et uopdyrket område. Vi ved, at de er der, men der kommer sjældent anmeldelser, og når der er henvendelser, så er de enormt svære at opklare, fordi den nærmeste familie typisk ikke er interesseret i at hjælpe,” siger han.
EkstraBladet, 20. maj

Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder

Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
Projektet ledes af FødevareBanken og er støttet af Nordea-fonden og Lauritzen Fonden. Målet er, at 50.000 borgere i 45 almennyttige boligområder frem mod 2024 vil få glæde af de fællesskaber, der opstår, når man mødes og spiser sammen.
I Aarhus Kommune er det Netværkshuset Gellerup/Røde Kors, der står for madfællesskaberne.
Via Ritzau, 19. maj

Job: Boligsocial ungemedarbejder med supplerende evalueringsfunktion i Gellerup/Toveshøj

Vi har allerede god kontakt med 30-40 unge ml. 13 og 18 år. De har enten lommepengejob eller kommer i vores lektiecafe. Dem skal du og en kollega lave et ungemiljø sammen med, hvor I med de unge planlægger og gennemfører aktiviteter.
Jobindex, 19. maj

10 år med Bydelsmødrene i 8220: “I er centrale brobyggere!”

Beboerhuset Laden i Toveshøj var tirsdag aften pyntet i lyserøde farver, da Bydelsmødrene i 8220 fejrede 10 års jubilæum. Bydelsmødrene i Gellerup og Toveshøj er en af de største og mest velfungerende grupper i Danmark og blev hyldet for at være centrale brobyggere i lokalområdet.
Gellerup.nu, 18. maj

Det boligsociale hus i Gellerup og Toveshøj skal have ny chef

Jesper Kurdahl Larsen, 57, stopper som leder af Det boligsociale hus i Gellerup og Toveshøj. Han har gennem de sidste fire år stået i spidsen for at igangsætte og gennemføre den boligsociale helhedsplan i de to boligområder og stopper med udløbet af planen her til sommer.
Vores Brabrand, 17. maj

Billigt i Tivoli med Fritidsforeningens Aktivitetsstøtte

I går benyttede Gellerupbeboerne Aurelia og Stine, sig af tilbuddet fra FAS Vest og tog en tur i Tivoli Friheden.
For 100 kroner kunne de komme ind og prøve alt det, de ville. De var enige om, at det er dejligt, de har FAS, når de kan få sådan en god oplevelse meget billigere.
Skræppebladet, Facebook, 16. maj (kræver Facebook-login)

Foto: Elsebeth Frederiksen

Biljagt endte ved Gellerupbadet

17-årig stjal bil og nægtede at standse. Politiet måtte fredag sætte efter en 17-årig bilist, der nægtede at standse. Han flygtede derefter på cykel.
Patruljen kørte bag bilen på Edwin Rahrs Vej, og da den viste sig at være stjålet.
TV2 Østjylland, 14. maj

Musikere, kor og børnehaver til koncert i Gellerup Kirke

Fredag d. 20. maj kan du få en helt særlig musikalsk oplevelse i Gellerup Kirke, hvor sangskriver, producer og musiker Johannes Smed samler flere af Brabrands kor, børn fra lokale børnehaver og professionelle musikere om en ny-komponeret publikums-inddragende invitationskoncert.
Vores Brabrand, 13. maj

Foto: Elsebeth Frederiksen

Kaptajn Holm og overstewardesse Rangel sidder klar hver tirsdag og onsdag

Kreativ værksted for børn og barnlige sjæle resten af maj mellem kl 15-18 i information Vest.
Her laves bl.a. alverdens sjove ting af gamle landkort.
Skræppebladet, Facebook, 11. maj (kræver Facebook-login)

Kørestol, musik og spil på Aarhus Ø

Tours on Wheels præsenterer: “Glade hjul” på Aarhus Ø ved Generationernes Hus og Bassin 7.
Er du nysgerrig på hvordan verden opleves fra en kørestol, så kom og vær med, når vi lørdag d. 21. maj er at finde på Aarhus Ø. Her sætter vi fokus på det at være kørestolsbruger i området, og man kan bl.a. prøve en lille tur på molen i kørestol.
stayhappening, 8. maj

Fra H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum. Foto: Kongehuset

Dronning Margrethe besøger Generationernes hus og Gellerup 3. – 4. juni

Stor folkefest og karettur. I begyndelsen af juni besøger dronning Margrethe Østjylland som en del af sommertogtet.
Dronning Margrethes besøg i Aarhus strækker sig over to dage, og byder blandt andet på karettur i Aarhus Midtby, folkefest i Mindeparken, besøg i Generationernes Hus på Aarhus Ø og Byparken i Gellerup.
TV2 Østjylland, 7. maj (med dagsprogram)
Kongehusets kalender

Frivilligfest hos Røde Kors i Bazar Vest

Direktøren i Brabrand Boligforening, Kristian Würtz kiggede også forbi og udtrykte sin glæde over Røde Kors’ arbejde, både lokalt og internationalt. Og opfordrede de frivillige til at gå rundt i Gellerupparken og se de store forandringer, der er i gang.
Skræppebladet, Facebook, 7. maj (kræver Facebook-login)

Barndomsven til dræbt 21-årig: Hårdt at se video af skud

Mohammed Aamer Sawid var i tvivl om, hvorvidt han overhovedet ville se videoen af den formodede gerningsmand i sagen om den 21-årige mand, som blev dræbt i marts i Viby.
– Jeg bor midt i Gellerupparken, men jeg har aldrig følt mig utryg eller bekymret, men da det ramte en, jeg kendte, så kom det pludselig meget tæt på, siger han.
TV2 Østjtylland, 6. maj

Gellerup Art Factory holder Kulturbazar 9. juni

Den 9. juni kl. 14-19 er der kulturbazar ved Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Mød foreninger, aktiviteter og initiativer til en festlig dag med musik, cirkus, klatring, kaffe og meget mere.
Gellerup Art Factory, Facebook, 5. maj (kræver Facebook-login)

Islamisering – Allah eller Folketing

Eid i Gellerup: I Danmark har vi Folketinget – men det bliver nu trængt stadig længere tilbage af Allah i takt med befolkningens ændring.
Igen i år blev festen visse steder markeret med store offentlige forsamlinger af muslimer forsamlet i bøn. Således var der en talstærk forsamling i den stærkt islamiserede bydel Gellerup i Aarhus.
Den Korte Avis, 4. maj

Foto: Elsebeth Frederiksen

Brabrand boligforening ønsker alle en glædelig Eid

De boligsociale medarbejdere uddelte kage, kaffe og popcorn foran samlingshuset.
Skræppebladet, Facebook, 3. maj (kræver Facebook-login)

‘Mini-Christiania’ med færdigrullede joints og hashplader afsløret i Aarhus

Storpusher må en tur i spjældet. Retten fandt det bevist, at en 27-årig mand var en del af den organiserede hashhandel, der finder sted i et bestemt område i Gellerupparken. Han blev derfor idømt syv måneders ubetinget fængsel.
Aarhus Stiftstidende, 28. april

Idrætsforeningen IHF ejer nu eget klubhus

Klubhuset på Jernaldervej ved Ellehøjskolen er nu gældfrit, og aftalen med Aarhus Kommune er blevet forlænget med yderligere 5 år. Foreningen vurderer, at der ikke vil blive bygget nyt i området foreløbigt, fremgik det på generalforsamlingen for IHF Svømmeafdeling 16. april.
IHF Svømmeklub, 17. april (tekstdokument)

Få en guidet tur på Aarhus Ø eller i Bylageret

Er du ved at arrangere en udflugt for dine kollegaer, din forening eller dine medstuderende?
Bystrategi, Arealudvikling og Almene Boliger tilbyder guidede ture for grupper (otte personer eller over) på Aarhus Ø eller i Bylageret på alle hverdage.
Aarhus Ø, 25. april

Ud af Gellerup, ind med ukrainere: Lokale føler sig diskrimineret

Lejligheder i Gellerupparken, der er rømmet og skal nedrives, kan fremover skulle huse ukrainske flygtninge. Det er uretfærdigt og diskriminerende, siger lokal talsmand.
TV2 Østjylland, 25. april

Ungdomsskolekoordinator søges til tryghedsskabende indsatser for 18-25 årige i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven

Aarhus Kommune søger en ungdomsskolekoordinator, som brænder for at gøre en forskel i arbejdet med de 18 – 25-årige i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven, og som har lyst til og mod på at bidrage til udviklingen af UngiAarhus.
Simplyjob, 25. april

Fotoserie af forår i Aarhus

Lokalavisen bringer forårsfotos fra bl.a. “Spiralen” i Hasle Bakker.
Foråret giver et seriøst nyk opad på lykkebarometeret, når naturen igen byder op til leg, smukke blomster og grønne dufte. Parker, skove og private haver bliver vores forlængede dagligstuer, hvor vi trækker ud for at nyde den spæde varme.
Lokalavisen, 23. april

Irina sender russisk radio om krigen: – Det er umuligt at gøre ingenting

Irina Rumiantseva-Stenholm sender russisk lokalradio en gang om ugen på Gellerup Radio. Det handler om blandt andet krigen i Ukraine. Hun er en af flere russere i Danmark, som hjælper de ukrainske flygtninge med at falde godt til.
TV2 Østjylland, 21. april

Utrygheden på Aarhus Ø kræver handling nu

Når vejret bliver bedre, så rykker utrygheden også ud og tilbage visse steder – f.eks. på Aarhus Ø.
Der blev tirsdag aften holdt et møde i Aarhus Sejlklub med kulturrådmanden om store problemer med grupper af unge, der kommer i store biler, kører ræs, går om bord på bådene og virker truende.
Jyllands-Posten, 21. april (kræver abonnement)

Drenge blev slået og sparket på boldbaner ved Ellehøjskolen

Der var tre gerningsmænd til stede ved overfaldet, som skete på boldbanerne i området bag Ellehøjskolen. Politiet har anholdt og sigtet en 15-årig dreng i sagen. En anden dreng på 12 år er også mistænkt.
Det er et groft overfald, og vi gør alt, hvad vi kan for at få efterforsket sagen til bunds og få klarlagt hele hændelsesforløbet, siger politikommissær Jens Henrik Jensen fra Lokalpolitiet i Aarhus Vest.
Jyllands-Posten, 20. april

Bilist torpederede hegn ved vuggestue og forsvandt

Ingen var at finde i bilen, da politiet kom til stedet. En bil blev mandag aften parkeret noget uheldigt ved børnehaven og vuggestuen 8210 Væksthuset på Jettesvej i Gellerup.
TV2 Østjylland, 19. april

Allan har selv indsamlet tonsvis nødhjælp til Ukraine

72-årige Allan har selv samlet tonsvis af nødhjælp. Du har måske set ham cykle rundt i Gellerup? Her er han lidt af en legende – kendt for at klunse tonsvis af tøj, sko og andet godt fra containere.
Bo Godt, Facebook 9. april (Video. Kræver Facebook login)

Kaffe-nørder i Gellerup byder på helt nye smagsoplevelser

Kaffe er meget mere end den lidt bitre brune væske, der kommer ud af kaffemaskinen hjemme i dit køkken. Hver tirsdag formiddag inviterer Europa Kaffe & Te i Gellerup til kaffesmagning – både som kvalitetskontrol og som afsæt for, at deltagerne kan få helt nye smagsoplevelser.
Vores Brabrand, 3. april

Tegn Gellerup

Er du mellem 10 og 13 år? Så kom og tegn med Anya Winqvist på Gellerup bibliotek 28. maj kl. 10.30-12.30. Gratis for alle børn.
Anya står bag de seneste års plakater for Aarhus Jazz Festival, og har udgivet flere billedbøger de seneste år, samt producerer podcasten Læsehjørnet
AarhusBibliotekerne, 1. april

H.M. Dronning Margrethe takker for bog med børns digte i Gellerup

På vegne af børnene fra Sødalskolen og Engdalskolen i Brabrand sendte iVest et eksemplar af deres bog til Dronningen.
Hoffet svarede: Hendes Majestæt Dronningen har bedt mig takke Dem for deres venlige hilsen samt for den fine og poetiske bog fra vandringerne i Gellerup “Hvad laver man, når man drømmer” […]
iVest, Instagram, 31. marts (kræver Instagram-login)
Læs om bogen ephuset.dk/boernenes-bog

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data