Set på nettet
(juli ’22)

Tips til aktuelle omtaler

Læs bl.a. om nedrivninger i Gellerup, aktiviteter på Aarhus Ø, jobs i Brabrand Boligforening, op oplevelser med musik, maleri, sejlads og strand.

50 år: Hiphop-pioners venner blev rapstjerner

Tidligere sekretariatsleder for Brabrand Boligforening og idemanden til Rap-Akademiet, Henning Winther, fylder 50.
Fra Kongehuset til Brabrand Boligforening. Henning Winther har været vidt omkring. Nu runder en dansk hiphop-veteran 50 år.
Der er løbet meget vand i åen, siden Henning Winther i visse kredse var kendt som Kong Winther. Hvis man ikke ved det, er det svært at se det. At den nydelige mand med briller og gråsprængt hår har været en af landets fremmeste pionerer inden for hiphop. At byudvikleren fra E. Enggaard engang hang ud med gutterne fra Den Gale Pose og Malk de Koijn.
LokalAvisen Aarhus, 31. juli

Koncerter, loppemarked og familielege: Sæt farver på din lørdag

I samarbejde med UNCOVERmusic.dk holder Information Vest lørdagsåbent d. 13. august kl. 12-18.
Der er udendørsaktiviteter med bål, tipitelte, familielege, koncerter og loppemarked på programmet, og Det Finurlige Flyselskab vil i samarbejde med REUSE Aarhus holde en af deres kreative børneworkshops, hvor man kan lave musikinstrumenter af genbrugsmaterialer. Gratis adgang.
Facebook, Information Vewst – E&P Huset, 29. juli (kræver Facebook-login)

Gavlmalere i aktion. Foto Elsebeth Frederiksen

Betonmur får blomster og insekter

De Gæve Gavlmalere i Gellerup har ikke ligget på den lade side i sommerferien. De har fundet endnu en plet, som trængte til at blive forskønnet. Denne gang er betonmuren ved Gudrunsvej 76 blevet smukkere med blomster og insekter.
Facebook, Skræppebladet, 27. juli (kræver Facebook-login)

Jonas Vingegaard hyldet på Aarhus Ø

Livreddernes hyldest til Jonas Vingegaard – hejste det gule flag i livreddertårn på Aarhus Ø inden tårnåbning.
Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning hyldede her til formiddag den danske Tour-helt Jonas Vingegaard med gule flag i livreddertårnene inden tårnåbningen klokken 10.00. Det gjaldt naturligvis også redderne på Aarhus Ø.
Lokalavisen Aarhus, 27. juli

Ali Aminali: Drømmene om Harlem-vibes i ghettoerne har spillet fallit

De idéer og drømme, som en såkaldt ekspert i udsatte boligområde repræsenterer, eksisterer ikke officielt længere i det boligsociale. Bare se på, hvilket fokus det boligsociale har fået fra socialdemokrater som Kaare Dybvad Bek og andre politikere på Christiansborg. Debattøren Henning Winther er en af de fagpersoner, som tillod, at Gellerup i Aarhus udviklede sig til et lukket, religiøst ghettosamfund, skriver Ali Aminali.
Der er noget beundringsværdigt ved det debatindlæg, som den tidligere rapper og nu ekspert i udsatte boligområder, Henning Winther, also known as “Kong Winther”, har forfattet i Altinget med overskriften “Lad de nyankomne flygtninge skabe deres eget lokalsamfund”.
Altinget, 27. juli

Blixens set fra arkitektens side (på engelsk)

Gellerup Nord | 950 municipal workplaces in Gellerup
Architects has been appointed the winners of the public-private-partnership competition for a 23.000 m2 building, that will integrate municipal work and meeting spaces, a variety of public functions such as restaurants and cafés, an entrepreneurial “start-up environment”, and a public rooftop lounge housing the municipal “City Lab”.
Archello.com, 26. juli

Gellerupparken blev kåret som “Danmarks skønneste by”, men endte som »betonslum« og hård ghetto

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vil bruge 1,3 mia. kr. på at omdanne Gellerupparken. Men hvordan kom det overhovedet så vidt, at området endte på ghettolisten?
Jyllands-Posten, 25. juli (kræver abonnement)

Praktikplads i økonomiafdelingen

Brabrand Boligforening søger praktikant: Vil du være knivskarp til økonomi og prøve kræfter med en masse forskellige udfordringer som en ligeværdig del af et fantastisk team?
Vi tilbyder en praktikplads til foråret 2023 til dig, som studerer til Finansøkonom eller Financial Controller.
Jobindex, 25. juli

Visitationszoner i Aarhus ophører til midnat

Østjyllands Politi ophæver til midnat visitationszonerne i Viby Syd, Trillegården og Gellerup/Toveshøj.
Visitationszonerne blev oprettet 23. juni på baggrund af uro mellem grupperinger med relation til Rosenhøj, Trillegården og Brabrand. Visitationszonerne ophører ved midnat – natten til torsdag.
”Vi har været meget synlige i de tre visitationszoner med både visitationer og ransagninger. Vi har fundet enkelte våben og en mindre mængde narko, men overordnet er der ikke gjort fund, der nødvendiggør, at visitationszonen forlænges yderligere,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.
Politi.dk, Østjyllands Politi, 20. juli

Job: Boligrådgiver til administrationsbygningens kundeservice

Brabrand Boligforening søger en boligrådgiver, der elsker at yde god kundeservice. Du vil indgå i teamet i kundeservice, hvor vi årligt modtager 20.000 telefonopkald fra lejere og ansøgere til en bolig. Du skal bl.a. fremvise boliger og medvirke i udarbejdelsen af markedsføringsmateriale til diverse medier.
Jobindex, 15. juli

Foto: Helle Hansen

Fantastisk aften med Lummerjazz og baggårdspoeter på Gellerupscenen

Hvis du ikke var der i aftes, så er du gået glip af en herlig aften i Gellerup, da Kulturkollektivet inviterede indenfor til en aften, hvor misforståede kreative genier mødtes og undrede sig over deres manglende gennembrud.
Det var fire digtere, der påstod, at de helt bevidst ikke ville udgives på de store forlag, og musikere, der ikke ville lave et hit. Det hele var pakket ind i en lækker lummer, late night natklub stemning.
Facebook, Skræppebladet, 13. juli (kræver Facebook-login)

Nu er ny flydende sandstrand åbnet

Aarhus har fået en ny strand, efter en ny transportabel en af slagsen er blevet placeret langs havnekanten på Aarhus Ø.
Kan du ikke få nok af sol og strand, er der nu en ny mulighed et stenkast fra det centrale Aarhus.
I Bassin 7 er der nemlig kommet en ny strand ind på en ponton, hvor man nu vil kunne mærke sandet mellem tæerne.
TV2 Østjylland, 12. juli (se kort)

Ny pulje med kulturpenge til Gellerup

Den kommende ansøgningsfrist: Førstkommende pitchmøde finder sted den 25. oktober 2022 kl. 16.30-19.00 i Sports & Kultur Campus, Gellerup, og er til projekter der finder sted i 2023.
Deadline for at indsende ansøgningen er torsdag den 10. november kl. 23.59.
Gellerup Kulturmidler støtter: Udvikling af kulturaktiviteter og kulturproduktioner, kunstneriske og kulturelle initiativer, kulturprojekter og -produktioner.
Aarhus Kommune, 12. juli

Job: Serviceleder til Midtbyen

Babrand Boligforening søger ambitiøs Serviceleder til Servicecenter Midtbyen. Her ligger bl.a. afdelingerne Sonnesgården, Valdemars Have og Havnehusene.
Som serviceleder får du ansvaret for alle afdelinger tilknyttet dit område – og det er dig, der i tæt dialog med afdelingsbestyrelserne. Med reference til Servicechefen får du ansvaret for 1 medarbejder. Tilsammen vil I pt. skulle servicere godt 300 lejemål.
Jobindex, 11. juli

Ekspert i udsatte boligområder: Lad nyankomne flygtninge skabe deres egne lokalsamfund

Vi kæmper stadig med konsekvenserne af, at flygtninge for 20 til 30 år siden blev spredt rundt i hele landet. Lad dem bo sammen, gå i skole og arbejde fra dag ét. Lad flygtninge bo, hvor de er trygge med hinanden. Det betaler sig menneskeligt, for lokalsamfundet og for samfundsøkonomien, skriver Henning Winther.
Det er en fejlslutning, at det skaber parallelsamfund, når flygtninge vælger at bo sammen med deres landsmænd.
Det skaber tværtimod tryghed og godt naboskab, at man kan spejle sig i naboerne. Vi vil alle gerne bo sammen med nogen, der ligner os selv – eller som i det mindste bekræfter os i vores egenfortælling.
Altinget, 10. juli

Eleverne på Gellerup Højskole mod ACFC og tabte kun med to mål selvom modstanderen havde spillet sammen meget længere. (foto: Gellerup Højskole)

Gellerup Højskole har slået dørene op for sommerkursister

Gellerup Højskole har i ugens løb haft dens første hold af sommerkursister. Visionen er at skabe en folkehøjskole med plads til 120 elever.
21 unge fra hele landet har brugt den sidste uge på sommerhøjskole i Gellerup. Sommerhøjskolen er en forsmag på den højskole, som forventes at se dagens lys i 2026 i hjertet af Gellerup med plads til 120 elever.
Jyllands-Posen, 10. juli (kræver abonnement)

Få dit lokalområde op på væggen som kunst

Bor du i Aarhus, Aarhus Ø, Brabrand, Gellerup, Åbyhøj, Solbjerg, Tranbjerg, Tilst eller i et af de mange andre områder i Danmark? Få dit lokale område op på væggen som en flot indrammet plakat i en afstemt farvepalette, hvor der er flere at vælge imellem. Tre størrelser fra 30×40 til 70×100 cm.
Lokalposter, 9. juli

Foto Elsebeth Frederiksen

Smag på usbekisk kultur

Hvad ved I egentligt om Usbekistan? Forleden dag var der mulighed for at blive klogere på landet via udstillingen “smag på usbekisk kultur” af foreningen Usbekiske Initiativer i Samlingshuset. Her blev serveret kaffe, kage og fortalt historier om den tidligere sovjetrepublik, hvor borgerne føler sig tættere knyttet til Tyrkiet end Rusland, på grund af kultur, sprog og religion.
Usbekere er turkiks nation – republik af Usbekistan blev uafhængig af Soviet Unionen for 31 år siden, men landet har over 2000 års historie og kultur.
Facebook, Skræppebladet, 8. juli (kræver Facebook-login)

Seniorsvømning i sommerperioden


Gellerupbadet tilbyder nu svømning for seniorer om onsdagen. I uge 26-30 kan du komme til seniorsvømning om onsdagen i tidsrummene 08.15-09.00 samt 09.15-10.00. Du skal booke plads på holdet fra gang til gang.
Gellerupbadet, 6. juli

Fem blokke rives ned: Sådan kommer nyt kvarter i Gellerup til at se ud

Entreprenørkoncernen A. Enggaard A/S har købt sig adgang til at udvikle et område, hvor fem af syv blokke skal rives ned. De skal erstattes af ejerboliger og privat etageboliger – se planerne for kvarteret.
Aarhus Stiftstidende, 6. juli (kræver abonnement)

Mange Gellerup-unge bruger de kommunale fritidstilbud

I mange sammenhænge halter Gellerup bagefter resten af Aarhus – men når det gælder andelen af børn og unge, som bruger de kommunale fritidstilbud, ligger Gellerupparken og Toveshøj over det kommunale gennemsnit. Klubberne og ungdomsskolen fungerer for mange lokale unge som et fristed.
Vores Brabrand, 5. juli

Nedrivninger i Gellerup kritiseres over en bred kam

Det historiske Gellerup har også værdi, skønhed og brugbarhed. Det fremgår af en række høringssvar, der næsten eenstemmigt kritiserer Aarhus Kommunes nedrivningsplaner i Gellerup. Høringssvarene kritiserer blandt andet planen for at vise en “forældet tankegang”, og kaldes en svækkelse af den oprindelige plan for området.
Solidaritet, 4. juli

Gellerup – en bydel jævnes med jorden

400 gode almene familie lejligheder i Gellerup skal rives ned til næste år, uden der kan anvises hvor beboerne skal flytte hen. Overgrebet på bydelen har været i gang længe med nedrivninger og nye kedelige veje der skærer sig igennem området, og har efterladt store ar af byggerod og misvedligehold. En høringsproces om de nye nedrivninger er netop afsluttet, men det har været rent bluf for galleriet. Det eneste der kan forhindre nedrivninger er massive protester.
KPnet, 3. juli (Hør også podcast)

Europamesterskab på vandet ved aarhus Ø

Kom til stor EM-fest på Aarhus Ø: Mandag erklæres EM for 49er, 49erFX & Nacra 17 officielt for åbent, når Sailing Aarhus, Aarhus Kommune og Sport Event Denmark inviterer til åbningsceremoni i Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Tirsdag starter kapsejladserne, og i de kommende dage byder EM på et hav af aktiviteter, herunder underholdning med livemusik og dans, storskærm med livespeak og mulighed for at møde landsholdssejlerne i TORM Meeting Point.
Sailing Aarhus, 2. juli

Ny boligsocial chef i Gellerup kender lokalområdet godt

43-årige Louise Buch Viftrup er ansat som ny boligsocial leder i Brabrand Boligforening med virkning fra den 8. august. Hun kommer fra en stilling som funktionschef i Boligsocialnet i Boligselskabernes Landsforening, BL.
En ny boligsocial helhedsplan for Gellerup og Toveshøj er vedtaget og træder i kraft til august. Næsten samtidig tiltræder Louise Buch Viftrup på posten som boligsocial leder. Hun afløser Jesper Kurdahl Larsen, som sagde sit job op her i foråret.
Gellerup.nu, 1. juli

Havnealf efterlyses

Går du og mangler lidt ekstra på kontoen hver måned, og synes du, at det kunne være fedt, hvis dit arbejde var placeret lige, hvor du bor? Så læs videre her!
Brabrand Boligforening mangler en enkelt eller to nye Havnealfer pr. 1. juli, som kan sørge for, at ungdomsboligerne er et dejligt sted at være 👍
Hvad er en Havnealf?
Havnealfernes opgaver består i alt fra rengøring, vanding af planter, korrespondance med andre beboere, til indkøb af fx nye spil eller andet godt til de forskellige fællesrum. Hvis i er to, skal du ca. lægge 2 timer til side hver uge, alternativt 4 1/2, hvis du er selv, og det er egentlig dét.
Facebook, Havnehuysene, 16. juni (kræver Facebook-login)

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data