IVF i Toveshøj får stort tilskud til et nyt klubhus

Fodboldklubben har længe ønsket bedre faciliteter

Et klubhus uden omklædningsfaciliter og vandflasker, der må fyldes med vand fra hanen i toilettet. Sådan har det længe set ud for Idræts Venskabsforening (IVF).
Idræt og venskabsforening blev stiftet af en gruppe forældre i Toveshøj i 2005. Da FC Kammeraterne lukkede, tog lokale forældre over og det blev til Idræt Venskab Forening, der siden har tilbudt fodbold for piger og drenge. De holder til ved Tovshøjskolen, der er under ombygning til Stensagerskolen.

IVF-spillere på deres bane overfor Tovshøjskolen.

Medlemsskabet af klubben brager opad, og er nu på 155 drenge og piger, på trods af de manglende faciliteter. Derfor har de ansøgt Aarhus kommune om tilskud til nye lokaler.
Og det ser ud til, at deres ønske imødekommes. Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, har i hvert fald indstillet foreningen til at modtage tilskud fra kommunens anlægspulje. De står til at modtage 1,5 millioner i tilskud. Det svarer til halvdelen af budgettet. Klubben vil derfor søge forskellige fonde om hjælp de det resterende beløb.

Rådmandens indstilling behandles i Magistraten på mandag, inden den sendes videre til byrådet. Men når den er godkendt af Magistraten, så vil det være meget usandsynligt at den ikke bliver godkendt i byrådet.

I alt har 69 foreninger søgt om tilskud for samlet 168 millioner kroner. Behovet er dermed langt større end de knap 46 millioner kroner, der er er til rådighed denne gang. Således kom borgerne allerede i 2020 på hjemmesiden Aarhus-mangler med 800 bud på, hvor der mangler idrætsfaciliteter. Ifølge en undersøgelse udført af Idrættens Analyseinstitut i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden ligger Aarhus Kommune helt i bund som nummer 85 af 93 kommuner, når man måler på mængden af væsentlige idræstfaciliteter i forhold til antallet af borgere i kommunen. Når man kigger på andelen af kommunens driftsudgifter, der benyttes til idrætsområdet, så ligger Aarhus Kommmune med 0,57 % som bundprop og nummer 93 ud af de 93 kommuner, der har deltaget i undersøgelsen.

Vi har et meget stort behov for flere og bedre idræts- og fritidsfaciliteter i Aarhus, der kan danne rammen om sunde fællesskaber og mødesteder. I de senere år er det lykkedes at afsætte flere penge, men vi er slet ikke i mål endnu. Jeg vil fortsat arbejde hårdt for mange flere idræts- og fritidsfaciliteter og vil opfordre resten af byrådet til at bakke op. Selv i sparetider skal vi investere i den sundhed og det fællesskab, som vores idræts- og fritidsfaciliteter bidrager til,”siger Rabih Azad-Ahmad.

Hvis rådmandens indstilling bliver vedtaget i byrådet, kan 44 foreninger se frem til at få í alt 45,9 millioner kroner i tilskud til anlæg. Det er blandt andet renovering, modernisering eller udbygning af idræts- og fritidsfaciliteter. Der er indstillet tilskud fra 25.000 kroner og helt op til 7,5 millioner kroner.

Rådmandens indstilling behandles i Magistraten på mandag, inden den sendes videre til byrådet.

Anlægspuljen har ansøgningsfrist næste gang den 1. september.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data