Folkehuset i Gellerup lever endnu

Flot fremmøde til årsmøde giver håb om fremtiden

Mandag den 29. januar, havde Gellerup Fællesråd indbudt til årsmøde i Folkehus Gellerup, der holder til i lokalerne på Gudrunsvej 80. 29 personer, var mødt op for at få information om Folkehusets fremtid, vælge et nyt brugerråd og komme med ideer til aktiviteter.

Det nye brugerråd: (fra øverst til venstre) Helle Hansen, Elsebeth Frederiksen, Hanne Østergaard, Birthe Jensen, Katulma Guraa, Ingrid Kristiansen, Maryan Hayir og Ester Engrob.

Frivilligkonsulent Ulla Bording lagde ud med at fortælle om kommunens planer for huset. Det ser ikke positivt ud. ”Vi skal være ude af huset ved slutningen af 2024,” meddelte Ulla, der også fortalte, at selvom der ser lidt tomt ud, så danner huset rammer om forskellige aktiviteter, såsom genoptræning, træning, systue med Ældresagen, gå-gruppe, fredagsklub med kaffe og rundstykker og Tyrkisk kulturforening, der hygger og håndarbejde. Ulla fortalte også, at de har fået et lille lokale på Gellerup Bibliotek, men at der mangler køkkenfaciliteter og der er ikke meget plads.

Torben Hartmann understregede, at det er vigtigt for livskvaliteten i et kvarter at have et fælleshus med lokaler, der er til at betale.

Træningslokale vil blive savnet

Alle til mødet fik muligheden for at fortælle, hvorfor de var kommet til mødet, og en del på mødet nævnte, at det, de vil komme til at savne mest, hvis Folkehuset lukker, at træningslokalerne, der ligger på første sal. De nærmeste lokalcentre med træning er i Aabyhøj og Voldbækvej i Gl. Brabrand, og der kan godt være besværligt at komme dertil, hvis man er dårligt gående.
”Hvis vi ikke kan beholde dette sted, vil vi have et sted, der tilbyder de samme aktiviteter og rammer,” sagde en mangeårig bruger af huset.
Flere istemte med historier om hvor meget træning betyder for dem. Birthe Jensen fortalte, at:” Hvis jeg ikke kunne træne her, havde jeg ikke haft overskud til at være noget for andre.”

Nyt brugerråd

I en længere periode, har der ikke været er brugerråd tilknyttet Folkehuset, på grund af alderdom og dødsfald har der ikke været overskud til at have et aktivt brugerråd.
Derfor var det vigtigste punkt på dagsordenen også at få valgt et nyt brugerråd, der kan varetage de tilskud, som Folkehuset modtager fra kommunen og facilitere nye og nuværende aktiviteter i huset.
Der var lidt spænding om hvorvidt, der kunne blive valgt et nyt råd, men der var ingen grund til bekymring, da hele otte borgere ønskede at være medlem. Der er ingen begrænsning for antallet af personer i rådet, så de følgende blev valgt ved fredsvalg: Helle Hansen, Birthe Jensen, Maryan Hayir, Hanne Østergaard, Ingrid Kristiansen, Ester Engrob, Kaltuma Guraa og Elsebeth Frederiksen.

De konstituerede sig efter mødet, og den nye formand blev Birthe Jensen og Maryan Hayir blev næstformand.

Brugerrådet har allerede besluttet, at næste arrangement i huset, udover de allerede faste arrangementer, bliver den 26. februar klokken 13-15 til kaffe og en snak om aktiviteter i huset.

Aktiviteter i huset:

Tirsdage kl. 10: gå-klub. Mødes ved indgangen til City Vest ved broen

Onsdage: 13-15: kaffemøde-medbring selv kop og evt. kage

Torsdage: mandemad-klub. Ikke plads til flere på holdet

Fredage: 10-12: kaffe og rundstykker: 20 kroner

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • kl. 13-15 Møde om aktiviteter
    Folkehuset i Gellerup lever endnu
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data