Gellerup­beboere sejrer i retten

Nedrivninger bør stoppe øjeblikkeligt

Efter en række afgørelser fra Vestre Landsret, bliver nedrivningerne i Gellerupparken, Århus, kastet ind i en turbulent fase. Vestre Landsret har talt, og det er til fordel for beboerne i deres kamp mod den kontroversielle ghettolovgivning. Denne beslutning har sat fokus på rettigheder, demokrati og spørgsmål om diskrimination i lovgivningen.

Det er for sent at redde denne blok, men retten har afgjort, at beboerne kan blive boende mens de afventer afgørelsen af EU-retten.

I 2019 blev Brabrand Boligforening presset til at indgå en aftale om nedrivning af 400 boliger i Gellerup, uden beboernes samtykke. Efter beboerne afviste denne plan i en urafstemning, valgte et flertal i boligforeningens repræsentantskab alligevel at gennemføre den. Dette udløste en række retssager og beboerprotester.

Nu har Vestre Landsret besluttet, at beboerne kan forblive i deres hjem i mens de venter en afgørelsen fra EU-Domstolen. Den danske ghettolovgivning, der har været genstand for massiv kritik, er blevet udfordret af Østre Landsret i forbindelse med en tilsvarende sag vedrørende Mjølnerparken i København. Lovens kriterier omfatter ikke blot socioøkonomiske faktorer, men også etnicitet, hvilket har rejst alvorlige spørgsmål om diskrimination og lovens legitimitet i forhold til EU-direktiver.

Brabrand Boligforening har hidtil ikke stoppet nedrivningsarbejdet, hvilket potentielt kan udløse erstatningsansvar overfor beboerne i Gellerupparken. Denne beslutning er blevet mødt med kritik, især da begge danske landsretter har valgt at afvente EU-Domstolens udtalelse om lovens gyldighed.

Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken, afd. 4 i Brabrand Boligforening

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data