Gellerup som valgflæsk

Pas på, hvad du går rundt og siger om Gellerup – du kan ende med at ryge ud af Folketinget


af Helle Hansen

November måneds hektiske valgkamp trak i flere omgange Gellerupparken ind i valgkampen.

Borgmester Nicolai Wammen sagde, at han efter valget ville samle alle de nyvalgte østjyske folke­tings­med­lemmer for at få dem til at støtte op om helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Samtidig meddelte Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, at han ville sætte afdelingen under administration, mens Venstres inte­grationsordfører Irene Simonsen i aviser, på blog’s, og hvor hun ellers kunne komme til at sige det, fremkom med opfordringen: ”Luk kassen i for Gellerup”.

”Slut med statstilskud til fejlslagne projekter i Gellerup”, frem­turede Venstrekvinden fra Hor­sens­egnen. Hun var dog svært begejstret for haveforeningens frodige haver mellem blokkene. ” De haver udstråler engagement og er fine. Her er nemlig ejerskab for det, man har lavet, og det kommer dem, som vil yde egen indsats, til gode. Sådan skal det være”, stod at læse på hendes blog. Valgresultatet fik lukket munden på hende, hun røg ud af Folketinget.

Socialministeren, Karen Jespersen, var under valgkampen på fodtur i Gellerup, flankeret af de to lo­kale Venstremænd, social- og beskæftigelsesrådmand Gert Bjerre­gaard og tidligere fungerende Børn- og Ungerådmand Bünyamin Simsek. Han har selv har en fortid som beboer i Gellerup og elev på Nordgårdskolen, så han viste vej til basaren.

Socialministeren var knap så smålig med pengene som Venstre-inte­gra­tionsordføreren, selv om kasserne i Socialministeriet ikke ligefrem bugner med klingende mønt. Der findes en pulje, som kan søges til at rive boliger ned. Men der er ikke så mange penge, fortalte hun. Spar dog de penge, hvorfor rive gode lejligheder ned. Der er også en anden pulje, som ministeren troede, var hendes. Men jeg mener nu, at de penge kommer fra Landsbyggefonden, og så er det da beboernes egne penge…

De radikale var også på tur i Gellerup. Både Morten Østergaard og Margrethe Vestager lagde vejen forbi og besøgte blandt andet Kontaktstedet for at tale med de unge. Og Asma fra Vollsmose kom kørende i sit Sorte Får – en skrotningsmoden varebil, hvor folk kunne blive inviteret indenfor på kaffe og en snak om social ulighed. I GLOBUS1 trak den unge pige med 30 gram tekstil på hovedet fulde huse til et møde, der blev et af de største tilløbsstykker – og et af de mest tværetniske møder med størst aldersspredning – i multihallens to års levetid.

Gellerups to egne folketings­kan­di­dater, Lars Bro og Rabih Azad-Ahmad, fik desværre ikke samlet stemmer nok til at komme på tinge i denne omgang, så de må op på hesten igen en anden gang, for man skal rejse sig ved det træ, hvor man er faldet. Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og i Gellerupparken kan vi glæde os over, at de to kandidater nu stadig har tid til at lave en lokal indsats for gøre Gellerup til et godt sted at leve – også mellem valgkampene.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2007-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2007-10 December
i sektionen Kommentaren

forsiden af magasinet 2007-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data