Drabelige vikingekampe på stranden

Årligt vikingetræf ved Moesgård – en strand med mange gode oplevelser

Hvert år i slutningen af juli afholdes et af Europas største vikingetræf på Moesgård Strand. Over 20.000 århus­ianere og turister valfarter til den stemningsfyldte vikingelejr, der oser af helstegt pattegris, brød og andre madvarer tilberedt over åben ild. Samtidig banker smeden sværd og smykker ud af jern i takt med blæsebælgen og de kæmpende, grynt­ende krigeres klingende sværd.

Kæmpe vikinge-lejr

Det er et sandt sanseorgie med oplevelser, der næsten kan føre tilskueren tilbage til vikingetiden. For de deltagende vikinger, der kæmper med sværd, rider på islænderheste eller sælger næsten autentiske vikinge-varer, er oplevelsen endnu større. De kommer fra mange forskellige lande, de overnatter i vikingetelte, og besøg­ende kan frit gå omkring i den store lejr for at suge ind­tryk til sig.

Historisk vikingetræf

Moesgård Museum har siden 1970’erne arrangeret vikinge-aktiviteter, og i 1977 blev det første vikingetræf afholdt. Det er siden vokset år for år og blevet til en af de største folkebegivenheder i Århus. Ikke uden grund er det forbillede for andre, efterfølgende vikingemarkeder i både ind- og udland.

Gratis adgang

Mængden af vikinger i vikingedragter er imponerende. Langt over tusinde. Og de ses både til de store opvisning­er, ved salgsboderne og vrimlende omkring i teltlejren.
For almindelige besøgende er det hele gratis: adgang, opvisninger, indtryk og deltagelse i udvalgte aktiviteter som f.eks. vikinge-vævning.
Vil du prøve at skyde med en vikinge-bue, bliver du sulten, eller ønsker du en souvenir med hjem, skal der naturligvis penge op af lommen.

Let og hurtigt til Moesgård

Når vejret er blændende solskin som i år, kombinerer mange gæster turen til vikingetræffet med strandtur og/eller picnic i den dejlige natur ved Moesgård Strand. Her er der sommeren igennem en livredder, og det er let at komme dertil i bil eller med bybus 19, som stopper helt nede ved stranden. Du kan også tage bus 6 til Moesgård og gå gennem skoven ned til stranden.

Grill-bakkerne

Mange sommergæster bruger det bakkede område ved stranden til at grille eller benytter en af de mange små bål­pladser til at tilberede mad og bage brød. Eller til blot nyde sommeraftenerne ved bål, skov og strand, som egentlig er så tæt på, men som fra byen og lejligheden måske synes langt væk.

Du er kun få kilometer fra stranden – tag en tur nu og husk at sætte kryds i kalend­eren til næste vikingetræf den 25. – 26. juli 2009. Du vil ikke fortryde det.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-07 September
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data