Lederen

Det sociale fællesskab

Det er med stor glæde i dette nummer blandt andet at kunne berette om den store forskel, der er sket med udseendet af opgangene i Gellerup og på Toveshøj, som kampagnen Trin for Trin har ført med sig.

Det viser, at det med en målrettet indsats kan lade sig gøre at engagere beboerne, så de føler ansvar for områder af fælles interesse.

Der har længe været fordomme og reelle bekymringer om, hvor meget svineri, der har været i visse opgange; mange penge har været brugt på rengøringspersonale og oprydning – penge, som kunne have været brugt til væsentligt sjovere ting. Skulle de ikke betales over huslejen, kunne den enkelte beboer jo selv have valgt, hvad de ville bruge dem til.

Nu har projektet Trin for Trin været med til gennem humor og konkurrencer at sætte fokus på standarden, og resultatet er slående. Det er nu op til alle beboere at være med til at bevare den positive holdning og flotte standard gennem fortsat fokus på, at fællesarealer er et fælles anliggende.

I Danmark har vi haft tradition for at mødes i foreninger af alle mulige slags, og boligforeningen er ingen undtagelse. Vi har stolte traditioner for at mødes med ligesindede om vore fritidsinteresser; men i de seneste år er det gået tilbage med engagementet deri. Og det går ud over både børn og voksne, som let kan mangle et sted at gå hen og være positivt sammen. Vi mennesker har brug for at mødes og udveksle tanker og idéer, og det gøres godt under afslappede former, som en frivillig forening er.

Derfor har vi også tidligere på Skræppebladet to gange om året bragt et indstik med oplysninger om alle de foreninger, der findes i boligforeningens afdelinger. Det har ligget stille i et stykke tid af praktiske grunde; men vi vil meget gerne bringe det igen, og opfordrer derfor alle formænd og kontaktpersoner til at følge vejledningen i bladet til at indsende oplysninger om netop deres forening.

På den måde kan alle beboere orientere sig i det righoldige udbud, der stadig er og finde nye mennesker at være sammen med og på den måde lære både nye færdigheder og holdninger til tingene.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-01 Februar forsiden af magasinet 2009-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data