Rabih berømt i den arabiske verden

Portrætudsendelse af Gellerupparkens Rabih Azad Ahmad vist for 60 millioner seere på den arabiske nyheds-tv-station Al-Jazeera

Rabih Azad-Ahmad må være det mest kendte mennesker i Gellerupparken, efter at han i vinterferien, i et halvtimes program blev portrætteret som en udvandret arabere, der er blevet en succeshistorie. Programmet blev vist på den arabiske tv-kanal Al-Jazeera.

Rabih Azad-Ahmad. Arkivfoto: Morten Lidegaard

Rabih Azad-Ahmad. Arkivfoto: Morten Lidegaard

Han er 32 år, gift og far til tre små børn. Han er uddannet jurist, daglig leder af Gellerupparkens Retshjælp og juridisk rådgiver ved Folkeinformation på Gellerup Bibliotek. Og der ud over sidder han i byrådet for Det Radikale Venstre og er formand for Århus Kommunes kulturudvalg. Og så er han også mangeårigt formand for Multikulturel Forening, og endelig har han de sidste to år siddet i afdelingsbestyrelsen for Gellerupparken.

Et rimeligt omfattede CV for en ung mand, og det har helt sikkert været med til, at den populære arabiske tv-station Al Jazeera har fået øje på Rabih Azad-Ahmad og valgt at portrættere ham i tv-stationens særlig program, der handler om arabere, der udvandrede fra deres oprindelige hjemland til et andet land i verden, og her klarer sig godt.
Rabih kom som 12-årig til Danmark i slutningen af 1989, hvor han flygtede med sine forældre og søskende fra en flygtningelejr i Libanon.

Troede at det var en joke

Tv-stationen Al-Jazeera, der har hovedstation i Dubai, sender verden rundt og har dagligt mellem 40 og 60 millioner seere.

”Jeg kunne næsten ikke tro mine egne ører, da jeg blev ringet op, mens jeg i sommer var på studierejse i USA med fokus på menneskerettigheder,” fortæller Rabih Azad-Ahmad om sin reaktion, da han fik beskeden om, at han var blevet udvalgt til at deltage i programmet.

”Jeg troede, det var en joke. Det viste sig dog at være sandt, for i september kom et tv hold på besøg hos mig i Århus, og de fulgte mig rundt i fire dage. Og selv om det var hårdt at have et tv-hold i hælene, så føler jeg alligevel, at det var en stor ære i at være blevet udvalgt til at være med,” tilstår Rabih Azad-Ahmad og tilføjer, at tv-udsendelsen også blev til en god omgang reklame for Århus.

– Jeg havde tv-holdet med i Musikhuset og på ARoS og på et besøg i Universitetsparken, på rådhuset, i Gellerupparken og i Bazar Vest. Jeg ville også gerne have haft dem med i den Gamle By, så de kunne se, hvordan museet er et levende billede af livet, hvordan det så ud i de gamle danske byer. Desværre blev det ikke til noget, fordi vejret var meget dårligt til tv-optagelser den dag, vi skulle have været af sted,” husker Rabih.

Portrætudsendelsen havde også fokus på Rabihs omfattende frivillige sociale arbejde, og alt det han gør for at hjælpe ressourcesvage borgere i Århus Vest. Og Rabih fik stor ros fra mange af de tilfældige beboere i Gellerupparken, der blev interviewet af tv-holdet i forbindelse med portrætudsendelsen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-02 Marts
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data