Lederen

Big Brother i boligforeningen

Et snurrende videokamera giver tryghed og fjerner kriminalitet. Sådan lyder budskabet som regel, når politikere taler om videoovervågning. Nu åbnes der sandsynlig for, at der overalt i Brabrand Boligforening kan opsættes elektronisk overvågende øjne, der filmer døgnet rundt.

I Aalborg havde Lejerbos Skallerupvej-afdeling med stor succes opsat 52 kameraer til at overvåge hele afdelingens område. Antallet af indbrud og hærværk faldt til nul, og ikke så meget som en juletræspære fra afdelingens juletræ blev stjålet.
Men politiet kunne ikke lide overvågningen, fordi den er ulovlig. Nu er de fleste kameraer enten slukket eller blændet delvis af.

Før jul henvendte Brabrand boligforening sig til justitsmi­nister Brian Mikkelsen for at få lov til at opsætte kameraer i Gellerup, men ministeren var tøvende.
Midt i januar mødtes byrådsmedlemmer og repræsentanter fra Brabrand Boligforening med Brian Mikkelsen for at lægge mere pres på ham En måned senere var ministeren mør og annoncerede, at han i næste folketingssamling (dvs. tidligst til oktober) fremsætter et lovforslag, der giver mulighed for at overvåge bl.a. boligområder.

Toppen af boligforeningen jublede, og kommunen var klar til at hjælpe med at finansiere de 15 millioner, der skal bruges til at dække Toveshøj og Gellerupparken.

Men var det mon beboernes sejr? Var beboerne blevet spurgt, og var det beboernes ønske at blive filmet i døgndrift?
Formanden for Gellerupparken var ikke særlig glad og fortalte, at afdelingsbestyrelsen ikke ønskede at filme overalt, men kun ville overvåge opgange og container-områder.

”Forslaget om video-overvågning i Gellerup er et krav fra politikerne i byrådet i forhandlingerne om helhedsplanen for Gellerup. Når kommunen skal putte så mange penge i plan­en, har politikerne et ønske om at mindske kriminaliteten,” sagde René Skau Björnsson, der er folketingsmedlem og med i foreningsbestyrelsen.

I en kommentar på Skræppebladets blog skrev Jeppe Carstensen bl.a.: ”Hvorfor gemme os bag vores kamera, fjernsyn eller anden optagedingenot – snak med hinanden og få en konfrontation ud af det. Frygt og rygter og fordom fører ing­en vegne.”

Der må ikke være tvivl om, at det er beboerne, der skal beslutte, om der skal videoovervåges, og hvilke områder der skal dækkes. Hvis du vil høres og have indflydelse, så bland dig i debatten og husk at møde op til beboermøder. De første starter i april.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-02 Marts forsiden af magasinet 2009-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data