Meyernes kampagner ser ud til at lykkes

Meyerne i Gellerupparken og Toveshøj har i den sidste tid haft en kampagne kørende for at minde folk om, at graffiti og skrald ikke hører hjemme i området

Leder af Meyer-projektet Theo van Driessche mener, at beboerne skal opdrages lidt.
Derfor har de været rundt i området og taget billeder af både graffiti og skrald, der står forkert. Mange steder smider folk ikke skrald og møbler over i storskraldsøerne, men lader dem stå lige ved opgangen. Det ser ikke godt ud og virker meget sjusket.

Theo mener, at der er 3 grunde til, at folk ikke rydder ordentligt op. De ved ikke hvordan. De kan ikke eller de gider ikke. Men hvordan kan folk ikke vide at skraldet skal hen til storskraldsøen, når det er lige over for blokken? Theo mener, at ”nogle kommer fra lande, hvor man ikke gør tingene, som vi gør i Danmark, eller også er de lige flyttet til området og er vant til at stille tingene på gaden, hvor der er opsamling en gang hver 14 dag”. Om folk ikke kan, er et spørgsmål om, at de måske er gamle eller har rygproblemer og derfor ikke kan bære møblerne helt hen til storskraldsøen. Der må man så få nogle til at hjælpe sig,” mener Theo van Driessche.

Den sidste gruppe er nok den sværeste, for hvis man ikke gider, er det svært at motivere dem. Meyerne har derfor fået fremstillet plakater, der beskriver, hvordan det skal gøres ved, at lave en slags før og efter billede for at vise, hvordan det ikke skal gøres, efterfulgt af et billede af hvordan. Ydermere skriver de, at man selv kommer til at betale oprydningen af området.”Hvis folk kan se, at det rammer dem på økonomien, er det den største motivation,” mener Theo Theo van Driessche.

Kampagnen med at hænge plakater op har hidtil hjulpet, mener Theo van Driessche.
Han kan tydeligt se forbedringer i de områder, hvor de har hængt plakater op, og der ser generelt pænere ud rundt omkring.

Graffiti på facaden. Jonas Nielsen fjerner samme graffiti

Susanne Bording Jørgensen, som er projektassistent for meyerprojektet, kan ydermere tilføje, at selvom der er en nedgang i skrald i de grønne området på ca. 30 %, er der stadig en masse, man kan gøre for at det bliver endnu bedre. ”Forældre skal snakke med de unge og mindre børn og forklare dem, at det også er deres ansvar at holde det område de bor i rent.”
Hun mener, at sangen med den tilhørende musikvideo Stop det, Drop Det, også har haft en stor indflydelse på børnene. Videoen har i dag haft mere end 200.000 visninger på Youtube.

Graffiti er også et stort problem

Opslag som del af anti-graffitikampagnen.

Opslag som del af anti-graffitikampagnen.

Ulla Bording Jørgensen har selv været hele området rundt for at optegne, hvor der er graffiti. Derefter har hun lavet en udførlig liste.

Hun mener ligesom Theo van Driessche, at ved at vise de unge, hvilke konsekvenser deres hærværk har, kan det reducere det.

Hun tror, at en af grundene til at de unge laver graffiti, er at de keder sig.”Der er en del børn og unge, som bare går rundt om aftenen uden at forældrene ved hvad de laver. De forældre skal de også have fat i og forklare dem, at det er deres ansvar at deres børn opfører sig ordentligt og holder området pænt.

Eksempel af skrald der ikke er hvor det hører til. Billedet er venligt stillet til rådighed af Meyerprojektet.

Hvis det ligner noget, der er løgn, er de nok mere ligegyldige over for det

Jonas Nielsen, som er bestilt til at fjerne graffiti, fik idéen med, at lave plakater der viste billeder af graffiti og prisen på at få det fjernet.

Han fortæller, at når han har været ude at fjerne graffitien, kommer den ikke igen. Han tror af de unge måske har mere respekt for tingene, når de er pæne og rene. ”Hvis det ligner noget, der er løgn, er de nok mere ligegyldige over for det,” mener han.

Det pynter vældigt, når Jonas Nielsen har været i gang med at rense facaderne. Man kan håbe, at der ikke dukker nye kunstværker op lige så snart væggene er renset.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-08 Oktober side 6
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2010-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data