Posthus City Vest

Kan det erstattes med en Døgnpost?

I foråret 2010 blev nedlæggelsen af posthuset i City Vest debatteret i nogle læserbreve og to artikler i Skræppebladet. Udviklingen havde medført, at vi bruger postvæsnet mindre, og at Post Danmark har nedlagt mange posthuse. Det posthuset i dag bruges til, er primært salg af frimærker og udlevering/afsendelse af postpakker.

Døgnpost ved City Vest

Det har ikke været muligt for Post Danmark at etablere en postbutik i Gellerupområdet. Derfor har man blandt andet på grund af Skræppebladets artikler fremskudt opstillingen af en såkaldt Døgnpost ved City Vests vestindgang.

En døgnpost er en form for automatiseret postkontor, hvor kunderne kan afhente pakker eller afsende pakker. Dermed dækker Døgnposten en stor del af det behov, der er ved et posthus. Det store smil man får, når man tager den lange vej til Åbyhøj postkontor fra Gellerup, får man dog ikke

Døgnposten virker – også for handikappede i kørestol

Skræppebladet har afprøvet den nye døgnpost. Vi vidste, at speciel handikappede i kørestol har svært ved at komme til et posthus langt væk. Derfor har vi bedt Micael Hertel om at bedømme den nye Døgnpost. Michael er kendt i hele Gellerupparken for med stor engagement at sikre et bedre liv for kørestolsbrugere.

Micael Hertel ved den nye døgnboks

Vi prøvede både at modtage og afsende pakker og systemet virkede, selv om det nok bliver nødvendigt at prøve et par gange. Man kan, som ved en genstridige parkeringsbom, få fat i en venlig betjeningsvejledning gennem en mikrofon/højtaler.

Vi havde vores egen postmedarbejder med, som kompetent viste os, hvordan Døgnposten fungerede. Michael Hertels vurdering var, at automaten virkede bedre, end han havde frygtet, men at omkring 10-15% af kørestolsbrugerne ville have svært med at bruge den.

Hvordan virker Døgnposten? Hvordan kan du prøve den?

På postvæsnets hjemmeside kan den enkelte oprette en form for leveringsadresse på den lokale døgnpost. Når man bestiller en pakke, kan man vælge Døgnposten som leveringsadresse. Det betyder, at man kan få en sms eller e-mail, når pakken er ankommet.
Postvæsnet kan også vælge at aflevere pakken i døgnposten, hvis du bor i Gellerupområdet. I det tilfælde vil du på pakkesedlen fra postvæsnet få besked om, at pakken kan hentes i Døgnposten.

Kan posthuset erstattes?

Det er svært at vurdere, hvordan kunderne i Gellerup vil modtage den nye Døgnpost. Som ved så meget ny teknik skal kunderne vænne sig til at bruge metoden. Postvæsnet vil tilbyde kunder, der får en pakke sendt, at bruge systemet og samtidig indlevere en brugsanvisning. Skræppebladet vil følge udviklingen. Hvis du får gode eller dårlige erfaringer, så skriv et læserbrev eller en e-mail til os.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-08 Oktober
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2010-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data