Folketingsmedlem er flyttet til Gellerup

”Det giver mening at flytte ind i Gellerupparken,” siger socialdemokrat Jens Joel, der ledte efter et nyt sted at bo i Aarhus

Det var tidligt på sommeren, at Jens Joel, socialdemokratisk folketingsmedlem, først kom på ideen om, at han måske skulle flytte til Gellerup. Han havde indtil da, mens han var folketingskandidat, boet i en delelejlighed på Trøjborg, som nu er blevet solgt.

Som nyvalgt i folketinget har han i dag en lille politikerlejlighed i København. Men som folkevalgt i Aarhus mener Jens Joel også, at det er vigtigt at have en base der, selv om det de fleste uger kun bliver et sted, han opholder sig fra fredag eftermiddag til mandag aften.

”Jeg ledte efter et nyt sted at bo i Aarhus. Jeg skulle flytte fra lejligheden på Trøjborg, og jeg tænkte: hvad så nu? Pludselig en dag slog det mig: Hvorfor flytter jeg ikke til Gellerup? Det var dels af nysgerrighed, for der skal ske rigtig meget her de næste par år, og jeg tror på ideen med alt det, som er i gang herude.

Men det var også for at sende et signal om, at den almene sektor spiller en vigtig rolle for mig som socialdemokratisk folketingsmedlem,” fortæller Jens Joel, som står i sin lille lejlighed på Gudrunsvej, hvor alle flyttekasserne stadig står uudpakket i begyndelsen af oktober, fordi det lille nye køkken ikke er nået at blive sat op, inden han overtog lejemålet i september.

”Jeg har haft travlt, lige siden jeg flyttede ind, og været af sted til kongresser med mere de sidste par weekender, så jeg er slet ikke kommet på plads endnu,” siger Jens, der glæder sig til at komme til at opleve, hvordan det er at bo i Gellerup.

Gellerup er der, det sker

Det er til dels politisk motiveret og for at sende et signal, at Jens Joel er flyttet til Gellerup, men det er også for at udvide sin egen horisont.

”Jeg er tit kommet herude i Gellerup, og jeg har tidligere udtalt mig om området, set fra Trøjborg. Og nu gav det mening at flytte herud. Jeg oplever, at der er så mange ressourcer og muligheder i det her område, og så er det et af de steder, hvor der for alvor sker noget i byen, ud over nede på havnearealerne.”

Da Jens tidligere på sommeren begyndte at fortælle, at han ledte efter en lejlighed i Gellerupparken, reagerede flere folk med at ligne et spørgsmålstegn.

”Hvorfor det? Det er du jo ikke nødt til, var den typiske reaktion. Men hvorfor ikke? Jeg har jo bare mig selv. Og det giver mening for mig,” siger Jens Joel, der ikke er skræmt af Gellerups rygte. Som ung mand i Odense arbejdede han i et par år som lærervikar på Humlehaveskolen i Vollsmose under den berygtede skoleleder Olav Nielsen.

Den almene sektor løfter en opgave

”Jeg tror på, at det bliver spændende at bo i Gellerup. Og idealistisk tror jeg på, at hvis Aarhus skal hænge sammen, så er det ikke bare noget, der angår dem, der allerede bor i Vestbyen. Det signal kan jeg være med til at sende ved at flytte ind. Og samtidig kan jeg selv opleve, hvordan det er at bo i et område, der fylder meget i den politiske debat.

Når jeg står frem og fortæller, at jeg bor her, er det en anledning til at fortælle, at jeg også har valgt Gellerup for at bo alment. For hvis ikke vi havde en almen sektor, hvem skulle så løfte de mange opgaver, vi har i samfundet? De almene boliger kan gå forrest, både når det handler om social sammenhængskraft eller inden for energirenoveringer. Og det er vigtigt at spørge, hvordan vi som samfund kan udvikle den almene sektor.”

Jens Joel er kun det andet medlem af folketingets 179 medlemmer, som bor alment. Det anden medlem er radikale Liv Andersen, der er valgt i Aarhus, men som bor alment i en delelejlighed på Nørrebro i København.

Det faktum, at så få politikere bor i den almene sektor, bliver jævnligt rejst som et demokratisk problem i den offentlige debat, fordi de folketingsmedlemmer, der jo skal lovgive på det almene område, ikke selv ved nok om disse boligkvarterers potentialer, svagheder og udfordringer. Hvis folketinget skulle have samme sammensætning som befolkningen, så skulle 30 folketingsmedlemmer bo i en almen bolig.

”En politisk diskussion kan nemt blive delt mellem dem, som ikke helt tager fat om problemet, og dem, som taler et problem op. Begge lejre misser pointen og kender ofte meget lidt til de områder, de taler om. Det er ikke et krav for at være nuanceret, men jeg tror på, at man ofte kan tale mere ærligt om både problemer og kvaliteter, hvis man bor her og er en del af noget.”

”Jeg håber, beboerne herude vil benytte chancen for at prikke mig på skulderen, hvis de har gode råd, historier eller ting, jeg skal tage med på Borgen,” siger Jens Joel, der gerne vil være en slags tillidsmand for Gellerup.

”Det er tit en udfordring at sikre medinddragelse af mennesker i beslutningerne, men det er jo ikke ligegyldigt, hvordan ting udvikler sig. Og jeg synes, at det er smukt, at man engagerer sig, hvad enten det er i fodboldklubben, boligforeningen, i et parti eller ved at tage fat i den lokale repræsentant på tinge.”

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2012-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2012-09 November side 6-7
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2012-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data