Lederen

Velkommen til de kommende afdelingsbestyrelser

Det er blevet april, og det er ved at blive sommer. Overalt i afdelingerne kan man finde folk på bænke med kage og kaffe, og børn spiller fodbold og leger. Det er dejligt at bo i boligforening om foråret.

April er ofte også interessant, fordi mange afdelinger har beboermøder, hvor der skal vælges nye medlemmer til afdelingsbestyrelserne. I nogle afdelinger foregår det stille og roligt, og der er knap nok kampvalg, i andre er der en hel anden stemning. Nogle bestyrelser får helt nye medlemmer, magtkampe opstår, og særinteresser overdøver hensynet til fællesskabet. Der kan være meget larm til sådant et møde og folk, der råber, og en stemning, som ikke er særlig rar at være tilskuer til.

Det er dejligt, at så mange gerne vil deltage i beboerdemokratiet, men hvis folk kommer til et beboermøde og ikke kan forstå, hvad der foregår, eller føler, at stemningen er dårlig, har de måske ikke lyst til at komme igen, og det skader beboerdemokratiet.

Nogle beboere har aldrig været til et møde. De har måske en mening om, hvad der skal ske i området, men når det handler om at møde op og give sin mening til kende, kniber det lidt. Hvis man ikke møder op, når man skal stemme og vedtage ting, så lader man det være op til dem, der faktisk møder op, og så kan resultatet af afstemningen være noget andet end det, man gerne ville. Det er ligesom med folketingsvalg: Hvis du ikke stemmer, kan du ikke bagefter brokke dig over de politikere, du ikke har været med til at stemme ind.

Hvis du vil blive hørt, så mød op til møderne. Her foregår den vigtigste information om dit område, hvor du selv kan stille spørgsmål og få svar, og hvor du også kan være med til at bestemme, hvem der i de næste to år skal sidde i bestyrelsen.
Det er en vigtig post, hvor man kan være med til at tage vigtige beslutninger vedrørende din boligafdeling. Så selvom du måske ikke selv har lyst til at stille op, så mød op, og stem på nogle, du stoler på.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-03 April

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-03 April side 2 forsiden af magasinet 2015-03 April

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data