Højt humør i Højriisparken
Afdelingen på Truevej har meget trofaste beboere, hvoraf flere har prøvet at bo i mere end en af de i alt 21 lejligheder
Halvvejs nede ad Hovedgaden i Brabrand, lidt oppe ad Truevej, ligger Højriisparken. Det er Brabrand Boligforenings afdeling 17, og med sine kun 21 lejemål er det en af boligforeningens allermindste.

Marianne G. Mortensen nyder en sidste gang kigget til Brabrandsøen fra lejligheden i nr. 38 på 2. sal.
Det røde murstensbyggeri i tre etager blev bygget i 1996, og flere af afdelingens første beboere bor stadig i afdelingens lejligheder her 20 år senere.
Det gælder blandt andre Marianne G. Mortensen, der var hjemme, da Skræppens udsendte i juni aflagde afdelingen et uannonceret besøg. Hun var i fuld gang med en intern flytning fra nr. 38 på 2. sal til nr. 22 i stueplan.
Faktisk er det min anden interne flytning. Jeg flyttede først ind i nr. 12, da afdelingen var helt ny. Jeg sagde ja til lejligheden bare ud fra tegningerne, husker Marianne, der da fire år forud havde boet i Holmstrup.
Jeg har haft brækket mit knæ, og det er rigtig dårligt med trapper, så nu er jeg rykket nedenunder og har fået en lille have. Det er rigtig fint, selv om jeg kommer til at savne mit dejlige store køkken og min skønne altan med kig ned til søen, fortæller Marianne, der er rigtig glad for at bo i Højriisparken.
Vi er rigtig mange, der har boet her i mange år, og der er ikke mange udflytninger. Den lejlighed, jeg lige har fået i stuen, har tidligere været fru Christensens. Hun er 96 år og er lige flyttet på plejehjem. Jeg satser på, at jeg også skal blive her i mange år, siger Marianne.
Ellers er det lidt jævnt kedeligt i en sådan lille afdeling som vores. Men vi satser på, at der snart skal til at ske noget. Vi er et par naboer, der har aftalt, at vi skal lave en fælles grillaften på vores grillplads, og vi vil invitere alle ved at smide et brev i postkassen, siger Marianne.
88 år og frisk med en flirt
I nr. 18 bor 88-årige Herman Kempel Carlsen, der i 2000 flyttede ind i Højriisparken. Det var sammen med Helga, som desværre døde for seks år siden.
I dag er det Herman, der kender og passer på alle naboerne, og han flirter gerne med de kvindelige af dem, når han for lov, fortæller han med et grin, mens han vander blomsterkrukkerne i sin lille have.
Den tidligere snedker har sin egen el-scooter parkeret på sin terrasse, så han nemt kan køre den frem, når han skal ud på tur.
Højriisparken er bare bedst
I nr. 26 hilser vi på Lise Mikkelsen, der har boet det meste af tiden i afdelingen, siden den blev bygget i 1996. Hun er for nylig vendt tilbage til nr. 26 i stuen, hvor hun især er glad for det store køkken.
Jeg flyttede en kort tid til Tilst. Men jeg vendte hurtigt tilbage til Brabrand til Drejergården. Kort tid efter flyttede jeg retur til Højriisparken, som jeg synes er bedst. Jeg boede først i en lejlighed på 2. sal. Så fik jeg en lejlighed på 1. sal i et stykke tid, og nu er jeg endt tilbage i nr. 26 i stuen, hvor det hele startede, siger en glad Lise Mikkelsen.
Derfor hedder det Højriisparken
Holger Højriis var dansk-amerikansk pilot. Han blev født i 1901 i Brabrand-området, men emigrerede til USA, hvor han blev en anerkendt pilot i 1930-1940erne. Han var den første dansker, der foretog en transatlantisk flyvning, hvilket gjorde ham berømt i Danmark. Han døde af tyfus i USA under krigen i 1942.
Afdeling 17, Højriisparken
Der er 21 lejemål i en 3-etagers vinkelblok, der er opført 1996. Der er fælles vaskeri og et lille selskabslokale med plads til 20 personer, som kan lejes af beboerne. Katte og hunde er ikke tilladt.
Oprindelig startede afdelingen som et øko-projekt, der gik ud på at genbruge vand fra håndvaske og brusebade. Det var planen, at beboerne skulle spare op til 25 procent, men firmaet gik konkurs.
Store lugtgener var medvirkende årsag til, at projektet blev lukket ned efter tre år.
Fællesdrift med Søvangen og Drejergården
Højriisparken har siden årsskiftet haft fælles drift med Søvangen, afdeling 2, og Drejergården, afdeling 8. Jan Qvist, der er ejendomsservicetekniker, viser os afdelingens vaskeri, tørrerum og fællesrum, som alle ligger i kælderen under byggeriet.
På græsarealet bag bygningen er der et cykelskur og nogle få legeredskaber. Og så har stuelejlighederne små private haver lige udenfor havedøren.
Skræppebladets udsendte: | ||
---|---|---|
![]() | ![]() | ![]() |
Helle Hansen, Gellerupparken Foto: Espen Swane | Elsebeth Frederiksen Gellerupparken Foto: Espen Swane | Martin Krabbe fotograf Foto: Espen Swane |
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-06 Juli