Øster­gårds­parken er meget ung, men populær

Skræppebladets udsendte har denne gang besøgt afdeling 25, Østergårdsparken

Skræppebladet har denne gang været en tur i Tranbjerg. Ca. 10 km fra Aarhus centrum, men ikke langt fra offentlig transport, skoler og indkøbsmuligheder. Christina Valsted Madsen er formand for afdelingsbestyrelsen og har boet i bebyggelsen sammen med sin mand, Hasse, og to døtre Louise og Emely, siden den blev bygget i 2012.

De er glade for at bo i området. Det ligger lidt væk fra byen, men det er ikke et problem, når man har bil. Hun arbejder selv inde i Aarhus C som lægesekretær, men da hun har bil, er det ikke mere besværligt at komme derind.

Store toetagers lejligheder

Med andre øjneHver lejlighed er på to etager. Alle husene har have, både foran og bagved. Der står borde, stole og trampolin, og der er plads til cykler. Alle lejligheder har et skur, som de fx kan bruge til redskaber. ”Der har været lidt problemer med skimmelsvamp i skurene,” fortæller Christina, ”men det er udbedret over det hele.”

Der er ikke meget at se, når vi bliver vist rundt. Der er marker, parcelhuse og en legeplads, og Christina fortæller, at der er gode ruter, hvis man vil gå ture. Holme Bjerge ligger tæt på, og der kan man gå tur med hunden og få pusten op, hvis man har lyst til det.

”Vi er meget sociale,” siger Christina. Om sommeren opstår der ofte spontane grillarrangementer eller fester, hvor folk sætter sig på bænkene og griller, spiller forskellige spil og drikker kaffe. Der er selvfølgelig ikke nogen på bænkene denne kolde fredag eftermiddag, hvor vinden river i kinderne.

Christina og hendes familie boede, før de flyttede til Tranbjerg, i Viby. De troede, det ville være umuligt at komme ind i Østergårdsparken, men de fik hurtigt tilbudt en bolig og flyttede ind i november 2012.

Her omkring bænkene opstår der ofte spontane grillarrangementer eller fester.

Her omkring bænkene opstår der ofte spontane grillarrangementer eller fester.

Energibesparende løsninger

Ovenpå hvert hus er der en stor kasse. Den indeholder blandt andet komponenter til solcelleopvarmning. Det betyder, at man til en vis grad producerer strøm til eget brug. Denne strøm bliver også brugt til gulvvarme. Der er heller ikke radiatorer i lejlighederne, men derimod gulvvarme. Christina mener dog ikke, at det fungerer optimalt, og især om vinteren kan der være koldt.

Intet beboerhus

Der ikke noget beboerhus eller fælleslokale i Østergårdsparken. Når de har afdelingsbestyrelsesmøder, holder de det ude i byen. Beboermøder bliver holdt på den nærliggende Grønløkkeskole, hvor de låner et lokale, og hvis der er fest, holder de det i et stort telt udenfor. I år blev der afholdt fastelavnsfest, som de holdt sammen med grundejerforeningen, bestående af naboafdelingen i al2bolig og parcelhusene ved siden af. Det var lidt koldt, men alligevel en god dag, hvor ca. 40 børn deltog.

Christina oplyser, at man meget gerne vil have et beboerhus i området, men boligforeningen afventer, at der må bygges på den grund, hvor beboerhuset eventuelt skal ligge. Selvom der ikke er beboerhus, har de dog nogle arrangementer, såsom sommerfest, julefest og fastelavn.

Godt for børn

Området er godt for børn, mener Christina. Der kommer ikke biler, som ikke hører til i området, og der er et stykke til den nærmeste store vej. Der er ca. to kilometer til den nærmeste skole, men det mener Christina ikke er et problem, da der er gode stisystemer. Der er også en flot legeplads, som blev etableret sammen med byggeriet, men Christina ville gerne have haft, at beboerne var med til at bestemme, hvordan den skulle se ud.


Vibeke flytter først, når hun bliver gammel

Vi går en tur i området og håber lidt på at møde nogle beboere, men der er meget tomt denne fredag eftermiddag. Heldigvis kender Christina en, vi kan ringe på hos. Det er Vibeke Jensen, som er flyttet til Østergårdsparken for tre år siden, efter at have boet i den samme lejlighed i Århus C i over 30 år.

Vibeke flytter først, når hun ikke kan komme op ad trapperne.

Vibeke flytter først, når hun ikke
kan komme op ad trapperne.

”Her er rigtigt dejligt at bo, ”siger hun.

Hun syntes, de unge i ejendommen var begyndt at larme lidt for meget. Her i afdelingen er der frisk luft og ingen børn. På et tidspunkt vil hun måske flytte fra området, når hun ikke længere kan komme op ad trapperne, men foreløbig bliver hun boende her.


Afdeling 25, Østergårdsparken

Adresse: Østergårdsparken, 8310 Tranbjerg
Ligger ca. 10 km fra Aarhus C.

60 boliger, der alle er opført i 2 plan.
Type B2 – 6 stk. - 2 rums bolig – 80 m2
Type B3 – 25 stk. - 3 rums bolig – 103,2 m2
Type B4 – 23 stk. – 4 rums bolig – 110,6 m2
Type B5 – 6 stk. – 5 rums bolig – 115 m2

Husdyrhold er tilladt, hunde skal holdes i snor, og katte skal holdes inden døre.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2016-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2016-02 Marts side 4-5
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2016-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data