Afd. 24: Godt, men lille møde i Skovhøj

Afdeling 24 – Skovhøj

Parkering, altaner og huslejenedsættelse

Da boligforeningens afdeling 24, Skovhøj, afholdt beboermøde den 7. september, skete det under rolige forhold. Afdelingen i Hasselager består af ca. 80 husstande, men foruden afdelingens tre bestyrelsesmedlemmer var kun 10 beboere mødt op. Dette er dog normalt, kan bestyrelsesmedlem Annette Kjærsgaard fortælle mig, og blandt de fremmødte er der en god, varm stemning, selvom forsamlingen kun fylder en brøkdel af det ellers store forsamlingslokale.

Kun 10 beboere udover administrationen var mødt op.

Kun 10 beboere udover administrationen var mødt op.

Uventede udgifter væltede ikke budgettet

Mødet bliver skudt i gang med årsberetningen, hvor bestyrelsesmedlem Jan Kjærsgaard kan fortælle, at Skovhøj tidligere på året har haft problemer med gadebelysning, og at udbedringerne er endt med at blive en noget dyrere affære end forventet.

Derudover indeholder beretningen en opfordring til beboerne om at være mere varsomme med at ringe til totalservice, da det er dyrt, samt en påmindelse om, at et opkald til storskrald er gratis, mens oprydning efter uafhentet skrald både koster tid og penge. Samtidig kan afdelingen officielt byde deres ny serviceleder, Morten, velkommen. Han er tydeligvis allerede er blevet en populær mand blandt afdelingens beboere, der både roser ham før og under mødet for hans effektivitet.

Selvom gadebelysningen har kostet, kan boligforeningens repræsentant, Susanne Witting, senere på mødet fortælle, at Skovhøj kommer ud med et overskud på dette års regnskab, hvilket betyder, at afdelingen får en mindre huslejenedsættelse.

Diskussion om parkering

Selvom jeg under mødet får det indtryk, at Skovhøj er en rolig, velfungerende afdeling, betyder det dog ikke, at der ikke kan diskuteres til det lille beboermøde.

Afdelingen har på det seneste oplevet problemer med afdelingens parkeringspladser. Naboerne til afdelingen har i den seneste tid benyttet afdelingens parkeringspladser, men det er episoden, hvor udefrakommende brugte afdelingens parkeringspladser som langtidsparkering, mens de i bus kørte på ferie, der for alvor sætter diskussionen i gang.

Det diskuteres livligt, hvorvidt skiltning, ny afmærkning eller P-vagter er løsningen på parkeringsproblemerne.

Altanbeklædning

Senere dukker endnu en diskussion op, da bestyrelsen foreslår, at vedtægterne omkring altanbeklædning ændres, fra at beklædningen skal være i grå nuancer til at skulle være grå eller sorte. Der er flere husstande i afdelingen, der har altanbeklædninger i andre farver, og som er utilfredse med begrænsningerne.

Bestyrelsen påminder derfor beboerne om, at det er vigtigt at læse afdelingens vedtægter for ikke at ende i en situation, hvor man bliver bedt om at fjerne eller ændre ting ved sin bolig. Der diskuteres livligt, men det ender med, at der bliver stemt for forslaget, og beboerne påmindes, at de selv kan foreslå en udvidelse af farveudvalget til næste beboermøde.

Diskussionerne ødelægger dog ikke stemningen, og mødet afsluttes med fællesspisning, hvor menuen står på smørrebrød til de fremmødte beboere.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2016-07 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2016-07 Oktober side 38
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2016-07 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data