Afd. 3: I Skovgårds­parken stiller de mange spørgsmål

Afdeling 3 – Skovgårdsparken

Beboermøde i afdeling 3, Skovgårdsparken, blev et maratonmøde, der først sluttede kl. 23.00

Der var stor spørgelyst til mødet. Der blev delt 100 stemmesedler ud, og formand Vagn Eriksen lagde i sin beretning ud med at fortælle om nye målere i lejlighederne. Her kan beboerne følge med i deres forbrug, både via apps til telefonen og online på deres computer. Vagn viste, hvordan det fungerede, men forklarede også, at der vil komme yderligere forklaringer pr. brev til beboerne.

Affaldsøer

Beboerne skal til at betale for husholdningsaffald efter vægt. Der har været gravet affaldsøer ned på Karensvej, men pga. kraftigt grundvand, som kommer helt oppe fra Toveshøj, er de hele tiden røget op af jorden igen. Nu har de proppet en masse cement i, og nu skulle de blive i jorden.
Vagn oplyser, at de ikke går i gang, før alle affaldsøer er sat op.

Samtidig med at der kommer nye affaldsøer, skal der også skiftes brikker. Beboerne får en brik, der virker til alt. Det kommer til at foregå ved, at beboerne kan få brikkerne byttet til en ny, der virker til alting.

Nye legepladser

Aarhus Kommune er efter sigende bekymret over afdelingens beboersammensætning, og derfor har afdelingen fået en pose penge til en ny legeplads. Vagn Eriksen understreger, at afdelingsbestyrelsen ikke deler den bekymring, men at de selvfølgelig gerne vil have en ny legeplads.

Bestyrelsesmedlem Lise Klærke har været med til at bestemme, hvilken legeplads de skal have. De er kommet frem til en ”forholdsordslegeplads”. Det betyder, at børnene skal under, over, i, på, til, fra, langs, mellem osv. En af tilhørerne er ikke sikker på, at børnene vil synes, det er sjovt, eller hurtigt blive trætte af det. Men Lise Klærke opfordrede folk til at give det en chance.

Vaskerier

Der kommer nye vaskemaskiner på vaskerierne. Der kommer et display på maskinerne, så beboerne kan betale direkte på maskinen. Der bliver også købt fire tørretumblere, to standard og to varmepumpemaskiner, som betyder, at de tager længere tid, men koster mindre.

Forslag

Der var kommet seks forslag på dagen, men tre af dem blev forkastet, fordi stilleren skal gå i dialog med afdelingsbestyrelsen, eller fordi forslaget er ulovligt.

Det blev besluttet at bruge 640.000 kr. på forarbejdet med renovering af højhuset. Det kan være, at det alligevel bliver revet ned til sidst, men det skal undersøges, om det kan betale sig at renovere.
Det blev godkendt at ombygge driftskontor, så det er tidssvarende. Blandt andet er der ikke badeafdeling for kvinder, og da afdelingen ansætter to rengøringsassistenter pr. 1. januar, er det nødvendigt at bygge om.
Det blev besluttet at lave en urafstemning om porttelefon/aflåsning af døre. Beboerne vil få nærmere information om, hvordan og hvornår de kan stemme.
Der var stillet forslag om, at beboerne skal have lov til at stille cykeltrailere i barnevognsrummet. Det blev godkendt.

Budget blev godkendt

I Skovgårdsparken skal de, ligesom en del afdelinger, heller ikke betale mere i husleje. Det skyldes blandt andet, at der er sparet penge på indvendig vedligeholdelse og renovation.
Det blev selvfølgelig godkendt uden de store protester.

Valg til afdelingsbestyrelsen

Der var mødt mange op til mødet, og derfor var der selvfølgelig også mange stemmer, der skulle tælles op.
Efter optællingen stod det klart, at der blev et nyt medlem af afdelingsbestyrelsen. Stemmetallet lød således:
Neslihan Soyak 58 stemmer
Lise Klærke 54 stemmer
Jesper Fræer 52 stemmer
Ruth Johansen blev med 51 stemmer 1. -suppleant.

Der blev ikke valgt noget medlem til Skræppebladet.

Bestyrelsen set fra venstre: Vagn Eriksen, Ruth Johansen, Conny Jepsen, Neslihan Soyak,Jesper Fræer, Kasper Jensen og Lise Klærke. Michael Kock kunne desværre ikke komme til mødet.

Bestyrelsen set fra venstre: Vagn Eriksen, Ruth Johansen, Conny Jepsen, Neslihan Soyak,Jesper Fræer, Kasper Jensen og Lise Klærke. Michael Kock kunne desværre ikke komme til mødet.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2016-07 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2016-07 Oktober side 20-21
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2016-07 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data