Mindeord om Elly Lindved

Et stort aktiv for Holmstrup er død

Elly Marie Lindved Nielsen blev født den 10. januar 1948 i Løsning ved Hedensted. I 1980 flyttede Elly ind i en 2-værelses lejlighed i 257 i Holmstrup. Det var i starten en ”mellemstation”, som bød sig efter en skilsmisse. Det var Ellys tanke, at det skulle være kortvarigt. Men som for mange andre holmstruppere blev det for resten af livet.

Elly begyndte for alvor at blande sig i livet i Holmstrup, da vi begyndte at snakke om renovering af byggeriet i midten af firserne, hvor Elly deltog i møderne om byggeriets fremtid. Ellys engagement førte til, at hun over to perioder har været medlem af afdelingsbestyrelsen i omkring 20 år. Det var også i den forbindelse, at jeg lærte Elly at kende.

Elly var ikke den, der gik på talerstolen med lange indlæg. Men i afdelingsbestyrelsen og i mindre grupper var Elly altid en meget aktiv deltager med klare holdninger og værdier. Det var især de sociale og naturmæssige værdier, som stod Elly nærmest. Elly havde derfor også posten i socialudvalget i mange år. Og Elly var afdelingens vagthund, når det drejede sig om brug af giftstoffer til bekæmpelse af ukrudt.

Elly var et stort aktiv i sit lokalområde.

Elly var et stort aktiv i sit lokalområde.

Elly havde grønne fingre

I 2002 flyttede Elly op på 3. sal i 275, hvor hun boede i 12 år. Elly elskede sine 2 store altaner, som blev omdannet til en frodig have med masser af planter og blomster. Samtidig havde Elly i mange år en lille have i Holmstrup Haver, hvor hun dyrkede økologiske grøntsager. Hvert år var Elly med i kampen om at kunne præsentere de første kartofler.

Det økologiske var et must for Elly. Hun fortalte gerne om den vintermorgen, hvor hun kom ned i haven og fandt en hare i fuld gang med at spise af hendes grønkål. At ”haremissen” foretrak hendes små grønkål frem for nabohavens store flotte grønkål, der havde fået kunstgødning, var for Elly beviset på, at økologisk dyrkede grøntsager smagte bedst.

Jeg har haft rigtig mange gode stunder med Elly. Både i forhold til afdelingsbestyrelsen og privat. Som når vi en lille flok fra Holmstrup havde camp på Tunø Festival. Det har derfor også været meget smerteligt at følge Elly i de sidste par års tid, hvor hendes sygdom tog mere og mere over.

Pavestolt af datteren

Elly har i mange år lidt af gigt i hænderne og KOL, som medførte, at hun de sidste par års tid var nødsaget til at bruge iltmaske. I 2014 flyttede Elly ned i 265, da hun ikke længere kunne klare trapperne. I starten af 2016 meddelte Elly, at hun på grund af helbredet ikke kunne fortsætte i afdelingsbestyrelsen. Men dermed var det ikke slut med interessen. Hver gang vi mødtes, skulle hun høre om, hvad der var sket af nyt.

Elly efterlader en datter, Marianne, og to børnebørn, som hun forgudede. Hun viste gerne billeder og fortalte om alle de små ting i deres udvikling. Elly var også pavestolt, den dag hvor Marianne blev opstillet til folketinget. Godt nok ikke for det parti, som Elly selv satte kryds ved. Men alligevel. Marianne havde fået en god uddannelse og var nu politisk aktiv. Hvad kunne en mor mere forlange?

Ellys liv blev alt for kort på grund af sygdom, men hendes indsats vil blive husket.
Æret være Ellys minde.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2017-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2017-01 Februar side 6
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2017-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • født
    Mindeord om Elly Lindved
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data