Beboere tegner med på huset

Brugerproces i gang på Samlingshuset

Beboerne er med til bords, når arkitekter og rådgivere gør det nye beboerhus i Sports- og kulturcampus klar til byggestart. Vi forventer at gå i jorden i foråret næste år, og så vil Samlingshuset være klar til at byde beboerne indenfor sommeren 2020.

Sports- og kulturcampus placeres langs Karen Blixens Boulevard. Her vises et scenarie med Gellerup Badet. Der arbejdes fortsat på at opføre Verdensbadet som en del af campus.

Sports- og kulturcampus placeres langs Karen Blixens Boulevard. Her vises et scenarie med Gellerup Badet. Der arbejdes fortsat på at opføre Verdensbadet som en del af campus.

Tilfredse beboere

Når arkitekter og teknikere projekterer et byggeri, får de rammer og detaljer på plads, inden en entreprenør kan gå i gang med at bygge. I Sports- og kulturcampus har bygherrerne valgt at tage brugerne med på råd i projektering. En god brugerproces er lig med tilfredse brugere.

I Samlingshuset er det medlemmer af afdelingsbestyrelsen, der repræsenterer beboerne i brugerprocessen, og de er med til workshops sammen med arkitekter og teknikere. Her giver de input til de krav og ønsker, som beboerne har til huset.

Samlingshuset er i samarbejde med afdelingsbestyrelsen reduceret i antal m2 af hensyn til økonomien. Det betyder, at nogle lokaler og funktioner er valgt fra i projektet. Til gengæld har det givet plads til Gellerup Art Factory, som har købt 200 m2 i Samlingshuset til kulturaktiviteter som for eksempel musikskole, workshops med Sigrids Stue, festival og andre kulturaktiviteter. Målet er at støtte lokale aktiviteter.

Stor multisal er hjertet

Hjertet i Samlingshuset er stor og lille multisal med anretterkøkken til fester, afdelingsmøder, konferencer og meget mere. I den store sal på 450 m2 vil der være plads til 250 personer – og 300 ved enkelte større arrangementer. Den lille multisal er på 70 m2.

Foreningerne flytter ind

Oven over multisalen på 1. og 2. sal får foreningerne lokaler. Her kommer afdelingsbestyrelsen også til at have mødelokale og mindre kontor. De to etager kommer til at deles om et stort fællesareal med køkken og en taghave. Brugerne har gennem hele forløbet haft stor fokus på at skabe gode vilkår for foreningerne, så de får et areal til fællesskab, men også, at foreningerne åbner sig op overfor resten af huset.

Sundhedsklinik flytter ind

Gode råd om sundhed bliver også et tilbud i Samlingshuset, idet Aarhus Kommunes sundhedsklinik flytter ind. I en sundhedsklinik kan borgere gratis få råd og vejledning om helbredsspørgsmål, og der vil også blive tilbudt sygepleje som for eksempel måling af blodtryk m.m.

Deler bygning med bibliotek

Samlingshuset er en del af Sports- og kulturcampus med placering ved Karen Blixens Boulevard og ind mod Byparken. Campus består af: Verdenspladsen, Cirk(h)uset, Gellerup Bibliotek, Byparken, kunstgræsbanen og Samlingshuset. Biblioteket er en del af den bygning, som Samlingshuset placeres i, og de to huse deler indgang og fællesrum, hvor der vil være aktiviteter, udstillinger og et sted, hvor besøgende kan få en kop kaffe.

Byggeplads i gang forår 2019

Vi forventer at gå i gang med at rydde areal og anlægge byggeplads foråret næste år. Den røde pavillon E&P Huset ligger i vejen, så der arbejder vi på at finde en anden placering, så vores informationscenter kan blive i området tæt på Karen Blixens Boulevard. Iværksætterhuset får lov at blive. I sommeren 2020 satser vi på sammen med brugerne at byde indenfor i Samlingshuset.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-04 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-04 Juni side 12
i sektionen Helhedsplan

forsiden af magasinet 2018-04 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data