Gellerup overgiver sig aldrig!

Læserbrev

-Jeg elsker at bo i Gellerup. Jeg er ikke født og opvokset i Århus, og jeg har boet andre steder i byen, men det er her, jeg føler mig mest hjemme. Så jeg bliver pænt vred, når politikere kalder vores kvarter for et parallelsamfund og vores boliger for en ghetto. Jeg har aldrig boet et sted, hvor folk var så åbne og kom hinanden så meget ved. Ja, vi har færre penge at leve for end andre steder i Århus, men vi er rige på fællesskab og mangfoldighed. Ja, vi kæmper med nogle sociale problemer, og der er nogen, som har svært ved at finde et job eller få en uddannelse, men det løser ingenting at rive ni blokke ned herude. Eller sælge vores lejligheder til firmaer, som så skal tjene penge på at leje dem ud. Det bliver huslejen bare dyrere af, og vi bliver færre til at spytte penge i fælleskassen, som fx. går til, at vi har beboerrådgivere.

Allerede første gang, der blev revet gode boliger ned og bygget nyt til nogle andre end os, der bor her, syntes jeg, det var en dårlig idé. Jeg blev kun mindre fan af det, da min egen blok på Bentesvej røg med i købet for at gøre plads til nye ungdomsboliger. Ja, den trængte til at blive renoveret. Mest af alt trængte den bare til nye vinduer, men ikke mere end min nye blok på Gudrunsvej gør. Det har de fået i min naboblok. Den med hullet i, og ja, lejlighederne er blevet flotte, men jeg bliver godt sur over, at flere af dem ikke er til os, der bor her, men folk udefra. Forskellen er, at helhedsplanen fik vi, der bor her og ejer de her boliger sammen, lov til at stemme om. ”Ghettoplanen” vil politikerne bare køre igennem vores demokrati som en bulldozer. Samtidig vil de stjæle penge fra alle lejere i hele landets fælles opsparing til at betale for deres nedrivning og privatisering.

Jeg var aldrig flyttet fra Gellerup, hvis ikke min blok var blevet revet ned, men usikkerheden og larmen fra nedrivningen af mine naboblokke gjorde mig nervøs for at skulle sidde og skrive bachelor midt i byggerodet. Jeg er socialrådgiver. Én af dem, ”man” gerne vil have til at bo her, men jeg havde et okay bolignummer og andre muligheder, så jeg takkede nej til genhusning. Jeg har hørt om flere, der flytter væk her fra nu, fordi de ikke kan overskue ikke at vide, om deres blok nu skal rives ned, efter de har holdt ud at bo i noget, der ligner en krigszone, i flere år. Hele snakken om, at nogle af os, der bor her, skulle være mere værd en andre, er vildt ulækker. Christiansborgs nye ”ghettolister” er ikke bare fattigfjendske, men direkte racistiske. Det gælder også kommunens forskelsbehandling i, hvem de vil anvise boliger til herude.

De vil tvinge os, der bor her, til at flytte, og lokke nogle andre til. Men hvem gider flytte til et sted, som politikerne taler så grimt om? Og hvor skal vi så bo? Politikerne skal stoppe med at være så utålmodige og give helhedsplanen tid til at virke. Hvis de har så travlt med, at vi skal blande os mere med resten af Århus, så kan de rive nogle villaer ned i Risskov, bygge almene boliger der og lade os fra Gellerup komme forrest i køen til dem. Selv hvis de gør det, så flytter jeg ingen steder den her gang, om jeg så skal lænke mig til min radiator. Du skulle tage og blive aktiv i Almen Modstand og kæmpe for Gellerup sammen med mig!

Anne Hegelund, socialrådgiver,
Gudrunsvej, Gellerupparken

Arkivfoto fra Skræppebladet dec 2016 omtale af helhedsplan

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-03 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

webmaster
Bemærk:
Politisk spærretid på Skræppebladet
/2019/05/politisk-spaerretid-paa-skraeppebladet/

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2019-03 Maj side 18-19
i sektionen Læserbreve

forsiden af magasinet 2019-03 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data