Nedlukning af Gellerup Sogn har præget bybilledet

Flere teststeder og -busser har coronatestet beboerne intensivt

Den 17. maj kunne jeg på Skræppebladets Facebookside opdatere beboerne om, at Gellerup var blevet nedlukket på grund af for høje coronatal. Derefter kom der nærmest en daglig opdatering om smittetal, teststeder og nye tiltag for at få smittespredningen ned.
Der var på daværende tidspunkt tre teststeder i Gellerup, Blixens og Nordgårdhallen, og mange spurgte i diverse fora om teststeder, åbningstider og ventetid. Hver fredag sender kommunen en mail ud til aktører i områder, foreninger, ansatte, beredskabet og frivillige med informationer og status på smitten.

Lokale indsatser

Efter den første nedlukning var mange aktører involveret i at få oplyst folk om, at de skulle blive testet. Bydelsmødrene var ude at ringe på dørene i forbindelse med Eid. De var i basaren med nødder og sloganet ”test før fest”. Der blev holdt zoom-møder med aktører i området og med lederen af kommunens corona-task force, Niels Højbjerg, hvor folk kom med ideer til, hvordan flere kom hen og blev testet. Her fandt kirken på, at de kunne følges til test efter gudstjeneste, og det samme tilbød bydelsmødrene.

Lokale testbusser

Da Gellerup fik lov til at åbne den 30. april, var folk lettede, for det betød jo, at smittetallet var faldet. Der skulle dog ikke gå lang tid, før Gellerup blev nedlukket igen. Det skete den 1. juni. Nu valgte kommunen at indsætte testbusser, der kørte rundt i Gellerup Sogn, og som blandt andet stoppede ved Bazar Vest og City Vest. Samtidig var ansatte fra Styrelsen for Patientsikkerhed rundt at ringe på døre for at minde folk om at blive testet, lige udenfor deres dør.

Kommunen ved Bazar Vest

Da der var en del i området, der ikke havde reageret på indkaldelse til vacciner, blev der oprettet et lokal vaccineafsnit i Globus1. Her kunne beboere, som kommunen havde ringet op, gå hen og blive vaccineret, hvis de havde fået en tid først.
For at minde flere om at blive vaccineret fyldte ansatte ved Aarhus Kommune en cykel med kassevogn med mundbind, vingummier og flyers og stillede sig centrale steder i Gellerup og Toveshøj. De stod blandt andet foran indgangen til Bazar Vest, hvor de fik kontakt til mange, der gik ind og ud af centret.

Vaccinecenter

Kommune havde fået fat på en del borgere, som gerne ville vaccineres. Efter den første dag var 129 blevet vaccineret, så de ansatte i vaccinecentret betegnede det som en succes.

Gellerup Sogn er åbnet igen

Hvor længe de kommunale tiltag i området varer ved, vides endnu ikke, men de lokale fortsætter i 15hvert fald i et godt stykke tid, lyder det både fra Beredskabet og Bydelsmødrene.
Så lad os krydse fingre for, at Gellerup Sogn denne gang forbliver åbent.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-04 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-04 Juni side 17
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2021-04 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Gellerup Sogn nedlukket
    Nedlukning af Gellerup Sogn har præget bybilledet
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data