Fotografier af Gellerup med ved en af verdens fineste kunstbegivenheder

I øjeblikket kan besøgende på biennalen for arkitektur i Venedig se en række billeder fra Gellerup

Billederne er taget af den danske arkitekturfotograf Helene Høyer Mikkelsen, der ad flere omgange har fotograferet i området.

Temaet på biennalen er: ”Hvordan vi lever sammen”. I takt med større politiske kløfter og voksende økonomiske uligheder har arkitekterne, der udstiller, haft til opgave at vise rum, hvor vi kan leve sammen. Helene Høyer Mikkelsen har valgt at fokusere på byparken i Gellerup, der er blevet til som en del af helhedsplanen for området.

Ifølge Helene Høyer Mikkelsen er byparken netop et sted, hvor mennesker kan mødes og være sammen – for eksempel om fysiske aktiviteter som gåture og sport eller afslapning, spisning og samtaler.

Hun er desuden fascineret af naturen i parken, hvor der både er ældre, store træer, nyplantede mindre træer, græs og stauder, der står mere vildt end i traditionelle parker med klippede plæner.

Og så fremhæver hun de store blokke, der omgiver parken, og ikke mindst mellemrummene mellem bygningerne, hvor man har udsigt til landskabet og byen omkring Gellerup.

”Jeg er glad for at få muligheden for at vise de kvaliteter, jeg oplever i det storslåede rum, som opstår i samspillet mellem boliger og byparken. Her oplever man himmelrummet og den store skala, men samtidig fællesskabet og den nærværende natur. At udstille billeder fra Gellerup i Venedig er for mig en opgave i at formidle styrker i en almen bebyggelse, som sjældent får den slags opmærksomhed.”

Håber på at vække interesse

Fotografierne er optaget på samme dag og samme sted i Gellerup, og det er ikke første gang, Helene Høyer Mikkelsen fotograferer her. Hun har tidligere fotograferet bydelen til bogen ”Gellerup”, der for nylig udkom på Arkitektens Forlag på både dansk og engelsk.

”Som arkitekturfotograf ser jeg det som en vigtig opgave at formidle oplevelsen af arkitektur og steder, og Gellerup synes jeg, er både interessant og vigtig at formidle gennem billeder.
Jeg håber, min serie af billeder viser de åbenlyse kvaliteter i mødet mellem bygningerne og byparken, og at flere mennesker får lyst til selv at opleve stedet,” siger hun.

Prestigefyldt selskab

Venedigbiennalen har i over 120 år været en af de mest prestigefyldte kulturinstitutioner i verden. Biennalen blev grundlagt i 1895 og har i dag over 500.000 besøgende til kunstudstillingen. Historien om La Biennale di Venezia stammer fra 1895, da den første internationale kunstudstilling blev arrangeret. I 1930’erne blev nye festivaler født med temaer om musik, biograf og teater, og i 1980 fandt den første internationale arkitekturudstilling sted.

Den 17. internationale arkitekturudstilling løber fra 22. maj til 21. november 2021. Udstillingen omfatter værker fra 114 deltagere fra 46 lande.

Fakta:
Arkitekturfotograf Helene Høyer Mikkelsen er uddannet arkitekt fra Aarhus Arkitektskole, men valgte tidligt at hellige sig arkitekturfotografering.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-05 September side 18
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2021-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data