Afd. 26: Kildeagervej kæmper med varmepumperne

Afdeling 26 – Kildeagervej

Grønt udvalg nedsat under eventuelt ønsker flere blomster og bier i afdeling 26

Godt en halv snes beboere fra Kildeagervej i Hasselager mødte frem, da afdelingen mandag den 13. september holdt beboermøde i Skovhytten, der er afdeling 23’s beboerhus.

Mødet var overstået på lidt over halvanden time inklusive en pause, og så var der både valgt ny bestyrelse efter et kampvalg, enstemmigt vedtaget en huslejestigning på 3,2 procent og under eventuelt impulsivt nedsat et grønt udvalg, fordi snakken om blomster og bier og biodiversitet udviklede sig til, at der var opbakning til at lave sådan et udvalg.

Fra venstre: Louise, John, Maja og Andreas

Under beretningen kunne formand Maja Olesen fortælle, at det ikke var gået helt smertefrit med at få indført p-vagtordning i afdelingen. Nogle bøder er blevet aflyst, mens andre er blevet betalt, men efterhånden har beboerne vist lært det. Alle lejemål bør nu altid kunne parkere med en bil tæt ved bo-enhederne. En gyselig blå farve på containerpladsen er blevet malet over. Noget hæk er flyttet. Og vandhanerne på toilettet bliver skiftet ud med en højere og længere arm, en oplysning, som skabte glæde hos forsamlingen.

Listen over ting, som bliver udført i afdelingen, var lang, blandt andet kommer der ny legeplads, en klatrekugle i tovværk, der vil løbende ske udskiftning af gulve, og så skal afdelingen i gang med rengøring af facaderne.

Varmepumper varmer ikke nok

Afdelingsformanden kom også med en status på den trælse sag med udfordringen med varmepumperne. Der vil blive lavet forsøg i bo-gruppe et og tre med at putte en el-stav ned i varmepumpen, som kan være med til at opvarme brugsvandet. Pumpen i bo-gruppe to er helt gået i stykker, så der indkøbes en ny version af pumpen. Håbet er, at teknologien har udviklet sig, siden de nuværende pumper blev sat op for cirka otte år siden. Den nye pumpe koster godt en halv million kroner, der betales ud af erstatningen på lidt over to millioner kroner, som afdelingen modtog af entreprenøren i sagen om varmepumperne.

Skimmelsvamp, slutrengøring, facadeopretning

Under debatten om beretningen blev der klaget over skimmelsvamp i de uisolerede skure på grund af dårlig ventilation. Noget, driften lovede at kigge på.

Efter budgettet med en stigning på 3,2 procent var vedtaget, og regnskabet for 2020 taget til efterretning, rejste der sig en debat om, hvem der har ansvaret, når en boligforening bygger noget, som ikke er i orden, foranlediget af at afdelingen skal i gang med en facadeopretning.

Der lød også kritik af slutrengøringen, der bliver lavet inden indflytninger, den var der ikke stor begejstring for. Ole Hviid fra driftsafdelingen svarede, at boligforeningen har en ansvarsforsikring, men nogle gange er man også nødt til at køre retssager, som også koster. Og så skulle et rengøringsfirma være blevet skiftet ud.

Kampvalg om pladserne

Da der skulle vælges medlemmer til afdelingsbestyrelsen, var der fire kandidater til de tre pladser, så mødedeltagerne måtte have fat i stemmesedlerne og skrive tre navne på hver.

Der var genvalg til Louise Nejst med 20 stemmer og til Maja Olesen med 18 stemmer, mens der var nyvalg til John Høi med 17 stemmer. Andreas Torp Hammer blev suppleant.

Fakta

Afdeling 26, Kildeagervej
Huslejestigning 3,2 %
Ny gennemsnitlig leje
pr. m² familiebolig: 1005
75 boliger
Toværelses rækkehuse i to plan, 17 treværelses rækkehuse i to plan og 12 treværelses rækkehuse i et plan samt 30 fireværelses rækkehuse i to plan.
Adresse: Kildeagervej, 8361 Hasselager

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-06 oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-06 oktober side 29
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2021-06 oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Afd. 26: Kildeagervej kæmper med varmepumperne
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data