Keld Laursen sagde farvel til kollegaer og samarbejdspartnere

Boligforeningens direktør fik sat et fint punktum på sin sidste dag

Torsdag d. 30. september havde Keld Laursen sidste arbejdsdag som direktør for Brabrand Boligforening efter mere end syv år på posten.

Dagen blev markeret med en reception arrangeret af Foreningsbestyrelsen i Laden i Toveshøj, hvor de samarbejdspartnere, Keld har haft gennem årene, var inviteret. De godt 200 gæster blev budt velkommen med fællessang af Gellerup­sangen ”Åbn din gyldne port” fremført af Alsang.

I sin tale gjorde Keld Laursen blandt andet status over tiden i boligforeningen og takkede dem, han har samarbejdet med. Formand for foreningsbestyrelsen, Keld Albrechtsen, fik en helt særlig tak.

”Det har været mit store privilegium at være en del af det hold, som har realiseret de store forandringer i Gellerup, og det takker jeg for,” sagde Keld Laursen.

Gjorde arbejdet færdigt

Men den afgående direktør var også i arbejdstøjet på sin sidste dag.

Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj har været den altoverskyggende opgave i Keld Laursens tid som direktør, og som et passende punktum underskrev han to aftaler med A. Enggaard om salg af den sidste udviklingsjord i Gellerup.

“Det har været et stort privilegium at få lov til at bidrage til de resultater, vi har opnået i Gellerup og Toveshøj. Det er lykkedes at gennemføre store og gennemgribende forandringer i den nye bydel on time, on budget, og vi har samtidig en meget velfungerende boligsocial helhedsplan og en bydel i fremgang,” sagde Keld Laursen.

Den afgående direktør kan se tilbage på en periode med store omvæltninger og mange nybyggerier i boligforeningen – mest markant i Gellerupparken.

“Jeg overtog i 2013 en stor og visionær plan, som nu er realiseret. I år har jeg været med til at forhandle en ny plan, som skal gennemføres i de næste 8-10 år, og jeg har fundet, at det er en passende anledning til at give stafetten videre,” sagde han.

Takkede medarbejderne for en god tid

Fredag d. 1. oktober var det så boligforeningens medarbejderes tur til at sige farvel og tak ved en afskedsreception i administrationsbygningen på Karen Blixens Boulevard – et byggeri, der også er kommet til i Keld Laursens tid som direktør.

Her takkede han medarbejderne for det gode samarbejde, og igen var helhedsplanen i fokus.

”Det, der vil stå tilbage, vil være erindringen om samarbejdet med de skønneste kolleger, utallige ildsjæle, dygtige byudviklere, engagerede hverdagsaktivister samt en almen boligbevægelse og en boligforening, som har påtaget sig at løse en kolossal stor samfundsopgave i Gellerup,” sagde Keld Laursen.

Foreningsbestyrelsen arbejder nu på at finde en ny direktør.

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-07 November

2021-07 November side 14