Et drivhus uden jord er der ikke megen fidus ved

Vild med Gellerup gør status på et år med coronavenlige udendørs­aktiviteter med fokus på kultur, kunst og haveaktivitet

Det kunne godt lyde som en Aarhushistorie – et drivhus uden jord, men sådan forholder det sig med drivhuset på toppen af Blixens. Det fine glashus med elektroniske åbne-lukke-funktioner i taget og indlagt vand er fyldt med flotte specialfremstillede plantekummer, der også findes i stort antal på tagterrassen udenfor.

Desværre har det i løbet af det år, projekt Vild med Gellerups Spirehus-gruppe har forsøgt at opstarte grønne aktiviteter i drivhuset, ikke været muligt for kommunen at finde ud af, om taget overhovedet kan bære, at der kommer jord i plantekummerne.

Den manglende afklaring på jord-situationen betød ved årsskiftet, at de frivillige fra Vild med Gellerups Spirehus-gruppe returnerede brikkerne, der gav adgang til tagetagen. For uden jord er det svært at lave grønne aktiviteter.

Ærgerligt, fordi eftersommerens aktiviteter med fællesspisninger med bankospil og sang fra Højskolesangbogen beviste, at der kunne skabes en helt fantastisk stemning i drivhuset, der har den kønneste udsigt ud over Gellerup og omegn.

Krydderurtekort og gavlkunst

Projekt ”Vi spiser Gellerup” fik skabt overblik over, hvor beboere og andre nysgerrige aarhusianere skal gå hen og lede, hvis de vil sanke havtorn, plukke persille eller høste rabarber i byparken i Toveshøj eller Joops Have i Gellerup. I løbet af sommeren blev der holdt flere fællesspisninger rundt i det grønne, hvor pigerne fra Hej Blokken bød på lækre smagsprøver fra de indsamlede urter og bær.

En kedelig grå sydgavl på en af de få blokke, der ikke er udset til at skulle lade livet, fik hen over sommeren pludselig nyt liv nærmest bogstaveligt, da Gellerups Glade Gavlmalere slap malerpenslerne løs og lavede et farverigt gavlmaleri med masser af eksempler på Gellerups vilde liv over fire etager i samarbejde med kunstneren Thomas Kruse.

Gadekunst og højbede

Gellerups hvide betonstier, som slanger sig op gennem de grønne områder, blev nærmest levende, da gruppen Kunst i Natur slap en masse børn udrustet med farvekridt løs på stierne. Der blev malet blomster og små krible-krable-dyr i alverdens farver.

Med udgangspunkt i den nye fælleshave neden for den hvide gård holdt gruppen Alverdens Haver, da det endelig blev sommer, flere grillarrangementer mellem de nyanlagte højbede, som beboerne kan leje og dyrke grøntsager i. Det blev også til et par inspirerende udflugter til Økologiens Have og en permahave ved Brabrand Søen.

Det forsvundne drivhus

Lidt tragikomisk så mangler fælleshaven, der er en del af det prisnominerede byparksprojekt, stadig at få leveret det drivhus, der ellers skulle have været placeret oven på det 100 kvadrater store betonfundament, der er støbt midt i fælleshaven – med strøm, vand og afløb. Her må de gode havefolk kigge langt efter det glashus, der ellers blev lovet ved skåltalerne, da parkprojektet for snart seks år siden blev afsløret.

Du kan læse mere på www.vildmedgellerup.dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2022-01 Februar side 8
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2022-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data