Stor succes for Oliven Spejdernes loppemarked i City Vest

Indtjening på 85.000 kroner

Lørdag og søndag den 4. og 5. november blev City Vest forvandlet til en livlig markedsplads, takket være den dedikerede indsats fra Oliven Spejdernes team og støtte fra A. Enggaard. Butikker og det store torv blev omdannet til en skatkiste af både sjove og fascinerende genstande, som tiltrak nysgerrige købere i hobetal. Salget af brugt pynt og dekorationer fra City Vests kælder overskred alle forventninger og resulterede i en imponerende indtjening på 85.000 kr. til spejdernes aktiviteter.

Morsomme og frygtindgydende figurer, sammen med et væld af andre effekter, blev præsenteret for offentligheden – alle hentet fra gemmerne i City Vests lagerrum. Disse genstande, der har været en del af City Vests farverige historie, fandt nu nye hjem hos glade købere, der gjorde spændende fund. Der var både kasser med plastikænder, halloweenpynt, juletræer og kedeldragter og mange flere sjove ting, der har ligget i kælderen længe. Der var en del ting, som butikkerne, efterhånden som de forlod City Vest, ikke havde taget med. Blandt andet havde Fætter BR efterladt kasser med legetøj og pynt.

Udover loppemarkedet blev der også solgt mad- og drikkevarer på torvet, så alle, der blev lidt sultne af at være på loppemarked, kunne få stillet sulten.

Spejderne og deres forældre spillede en central rolle i weekendens begivenheder, og ved lukketid søndag eftermiddag kunne de glæde sig over en samlet indtjening på 85.000 kr.

Indtægterne fra loppemarkedet vil nu støtte Oliven Spejdernes forskellige aktiviteter, herunder deres kommende vinterlejr.


Vi har bedt OpenAI om at skrive om Oliven Spejderne

Oliven Spejderne:
En landsdækkende spejderorganisation med lokal forankring

Oliven Spejderne er en spejdergruppe i Gellerup-området i Aarhus, Danmark. Gruppen arbejder efter principperne og metoderne i den globale spejderbevægelse og har til formål at give børn og unge et indblik i et progressivt og velfungerende fællesskab, kammeratskab samt frilufts- og foreningslivet. Dette skal bidrage til deres identitetsdannelse og styrke dem i at finde deres tilhørsforhold til rødder og samfund².

Oliven Spejderne blev grundlagt i 2016 og har siden da oplevet en stor fremgang. I 2023 blev Oliven Spejderne en landsdækkende spejderorganisation i Det Danske Spejderkorps³. Gruppen har omkring 320 medlemmer på landsplan, hvoraf de fleste er bosat i Gellerup-området⁴.

Oliven Spejderne er kendt for deres aktive deltagelse i lokalsamfundet og deres engagement i at få flere til at stemme ved valg. I 2022 var Oliven Spejderne og fædregruppen Baba sammen med bydelsmødre i 8220 i fuld gang med at engagere beboerne i Gellerup-området i at stemme til folketingsvalget d. 1. november. Over 100 personer mødte op til valgmøder i beboerhuset Laden, hvor en række folketingskandidater præsenterede sig selv og svarede på spørgsmål om blandt andet økonomi, uddannelse og sundhed¹.

Oliven Spejderne har også arrangeret en politisk paneldebat i samarbejde med Fredens Moské, hvor partierne Frie Grønne og Moderaterne var repræsenteret. Mere end 300-400 mennesker deltog i debatten, hvor der blev stillet mange spørgsmål til kandidaterne og om folketingsvalget generelt¹.

I 2022 mødtes repræsentanter for Oliven Spejderne, Baba og bydelsmødrene med stadsdirektør Martin Østergaard Christensen for at høre om demokrati-indsatserne i Gellerup op til det kommende valg – og for at få input til, hvordan Aarhus Kommune kan understøtte indsatsen for at få flere til at stemme¹.

Oliven Spejderne er en vigtig del af Gellerup-området og har en positiv indflydelse på lokalsamfundet. Deres engagement i at få flere til at stemme og deres aktive deltagelse i lokalsamfundet er et eksempel til efterfølgelse for andre organisationer og grupper¹²⁴.

Links/henvisninger

… med følgende prompt til Copilot i Edge/Bing:

Hvad er: Oliven Spejderne i gellerup? Skriv som blogpost med overskrift

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2023-07 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2023-07 December
i sektionen Aktiviteter

forsiden af magasinet 2023-07 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data