Flere familieboliger på vej i Tranbjerg og Hasselager

Brabrand Boligforening har siden sin stiftelse for 75 år siden virket for at tilvejebringe gode boliger med en rimelig husleje til aarhusianerne

En ny måde at gøre det på er ved partnerskaber med andre aktører i såvel byggeprojekter som bydelsudvikling og ved sociale indsatser. Vi har derfor altid døren åben for et samarbejde – også med byens øvrige boligforeninger.
Netop sådan et samarbejde har vi indgået med Boligforeningen Århus Omegn om opførelsen af nye boliger i Hasselager med udsigt over Aarhus og bugten.

På byggegrunden Kolt Østerparken skal vi sammen bygge 110-120 nye boliger, som opføres som seks punkthuse i op til fire etager med et varieret udbud af familieboliger i forskellige størrelser.

Projektet er nu udbudt i totalentreprise med særligt fokus på at nedbringe CO2-udledningen, som bliver vægtet særskilt som en del af evalueringen af tilbuddene. Som bygherre er det vigtigt for os at tage ansvar for udfordringerne på klimaområdet, og derfor arbejder vi allerede nu med fremtidens skrappere krav til CO2-udledning.

Sammen med Boligforeningen Århus Omegn har vi valgt de fire teams, som skal konkurrere om at opføre byggeriet. Vi ser derfor frem til at modtage fire spændende forslag og ikke mindst få udpeget det vindende team. Den totalentreprenør, som vinder, kommer til at opføre de to byggerier for hver sin bygherre. Vi forventer endelig tildeling af entreprisekontrakter i forsommeren 2024.

Efter planen kan nye beboere flytte ind i boligerne i 2026.

Byggegrund Hasselager.

Ny naboafdeling til Østergårds­parken og Tingskovparken

I Tranbjerg er der også flere familieboliger på vej. Brabrand Boligforening har igennem flere år ejet to matrikler, der ligger mellem Ingerslevtoften og Ingerslevvej, som er nabogrund til to af vores andre familieafdelinger: Østergårdsparken og Tingskovparken.
For at kunne opføre nye almene boliger har det været nødvendigt at igangsætte en ny lokalplanlægning.

Ifølge den gældende lokalplan er den ene matrikel udlagt til dobbelthuse eller fritliggende huse. Det er dog ikke beskrevet, hvordan boligerne må opføres. Den anden matrikel er ikke udlagt til boliger i den nuværende lokalplan. Derfor arbejdes der nu på at få en ny lokalplan for de to matrikler med præcise rammer for bebyggelsen, så vi kan opføre almene boliger på begge.

Vi forventer, at den nye lokalplan gør det muligt at opføre tæt-lav bebyggelse som for eksempel rækkehuse eller dobbelthuse svarende til den nuværende bebyggelse i nærområdet.

Lokalplanen forventes udarbejdet frem mod efteråret 2024, hvorefter den sendes i offentlig høring med forventet politisk godkendelse i begyndelsen af 2025.

Efter vedtagelse af lokalplanen skal det nye byggeri tegnes, projekteres og opføres. Tidsplanen er fortsat usikker, men forventningen er som udgangspunkt, at byggeriet står færdigt i løbet af 2027.


Vi har bedt OpenAI om at
genfortælle som en ungdomsrepporter:

Spændende nyt fra Brabrand Boligforening! 🌟

Hey alle sammen! Det er mig, dit skoleblads repporter, der bringer dig de fresheste nyheder fra Brabrand Boligforening! 🏠✨

Guess what? Brabrand Boligforening planlægger at bygge helt nye, mega seje boliger i vores hood! 🏡💥
Her er scoopet:

1. Hasselager eventyr:

De skal bygge 110-120 helt nye huse på et sted kaldet Kolt Østerparken i Hasselager. Det er som en hel lille by med seks højhuse, der bliver op til fire etager høje! Og det bedste er, de ser ud over Aarhus og bugten – tror du, de får den bedste udsigt ever? 🌅

Det bliver mega bæredygtigt også! De vil have mindre CO2-udledning (det er noget med at passe på vores planet). De har bedt fire super cool byggeteams om at konkurrere om, hvem der kan lave de bedste boliger. Hvem tror du vinder? 🏆 Byggeriet starter i 2024, og vi kan have nye naboer allerede i 2026!

2. Tranbjerg makeover:

Og hold fast, der er mere! I Tranbjerg planlægger de også at bygge nye boliger mellem Ingerslevtoften og Ingerslevvej. Det er på to matrikler, som de vil forvandle til helt nye steder at bo! 🌈

For at gøre det må de lave en helt ny plan (lokalplan, de kalder det) for området. De vil have regler for, hvordan husene skal se ud. Det er lidt som at lave en hemmelig opskrift! 🤫 Hvis alt går som planlagt, kan byggeriet starte i 2027. Vi får nye naboer og måske endda nye venner!

Sådan, venner! Det ser ud til, at vores hood bliver endnu federe med disse nye boliger.
Jeg er super spændt, og jeg ved, du er det også! Hol’ øje med skolebladet for flere fede updates. 🎉

Se ya later! 👋
Dit skoleblads reporter 📰💫

… med følgende prompt:

Skriv om nybyggerierne som en 12-årig vil skrive det i skolebladet
[linjeskift og så teksten i ovenstående artikel]

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2023-07 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2023-07 December side 15
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2023-07 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data